Немачком Ауто-Kабелу 4.200 евра по радном месту

0

(Фото: Пиксибај)

Држава ће немачкој компанији Ауто-Kабел доделити субвенцију од 630.000 евра, према уговору о додели средстава подстицаја који је потписан у децембру.

Ауто-Kабел се заузврат обавезао да запосли најмање 150 радника на неодређено време до краја 2021. године, што значи да ће овој фирми бити плаћено 4.200 евра по радном месту.

Новац се додељује ради реализације инвестиционог пројекта који се односи на отварање фабрике за производњу кабловских сетова, наводи се у објављеном уговору.



Ауто-Kабел, који се бави производњом електронских и електричних каблова, имао је 24 запослена у Србији у тренутку подношења пријаве за доделу средстава.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Уговором са Министарством привреде обавезали су се да не смањују укупан број запослених испод 174 у периоду од пет година по завршетку инвестиционог пројекта.

Немачки Ауто-Kабел остварио је процењени консолидовани приход од 344,5 милиона евра у 2018/2019. години и запошљавао око 3.100 радника у оквиру целе групације.

Нова економија



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *