Веља открио шокантан податак: Вучић даје паре послодавцима да запошљавају мигранте (Видео)

0
Веља Илић

Веља Илић (Фото: Принтскрипт)

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је да „трећина грађана Србије живи на ивици сиромаштва , док се власт бахати и прича о милионским улагањима у изградњу аутопутева“.

„Изградња аутопутева јесте добра за државу ,али не под овим условима. Овде се граде аутопутеви који нису исплативи , који ће да се отплаћују 60 година. Ми градимо аутопутеве ,а не развијамо индустрију“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је упитао зашто Србија према последњим подацима у 2019. има најмањи извоз пољопривредних производа у региону иако има најповлашћенији положај .



„Да ли је у питању то што смо покушавали да Русији протуримо туђе производе као наше. Ми имамо статус најповлашћеније нације са Русијом ,а најмањи извоз у региону“, казао је Илић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Илић је казао да у Србији 106.000 пензионера прима пензију од 10.000,а да их 368.000 има примања од 15.000 динара и додао да је са „тим новцем немогуће преживети“.

„Зашто и како толико беде и сиротиње на једној страни ,а на другој страни мафија која купује станове у Београду на води где квадрат кошта 7000 евра и ако станови у близини коштају по 1000 евра по квадрату. Неко оне који раде на Јовањици и шверцују оружје очигледно тера да купују те и такве станове у Београду на води“, рекао је Илић.

Он је навео да 33 одсто грађана Србије нама новца за огрев и зимску обућу и гардеробу.



„Недавно је изашла вест како трећина Србије ове зиме греје једну собу , јер немају средстава да плате струју и огрев. То су људи који су на граници сиромаштва. На све то држава их ојади још са извршитељима . Сви грађани Србије који могу беже одавде због преживљавања . Ево недавно су донели измене Закона о доприносима у парламенту по коме су за новонасељена лица дате олакшиће послодавцима тако да плаћају 70 одсто мање доприносе и порезе на доходак радника. Та новонасељена лица могу само да буду мигранти и ови који ће у Србију доћи преко „Малог Шенгена“ , који је и из овога се види смрт за Србију“, оценио је Илић.

Прочитајте још:  Савет РЕМ-а доделио 11 дозвола за радио-станице - само Спутњик остао без фреквенције

Он је додао да ће се „ у Србији оваквом политиком брзо променити структура становништава, јер наши људи одлазе ,а ми насељавамо мигранте“.

„Нико озбиљно не схвата да ћемо изгубити државу. Једино решење и излаз из ове ситуације је потпуно нова организација, стручне анализе и планско вођење државе у свим сегментима, за шта, што је показала , Вучићева власт није способна“, закључио је Илић.



Србин.инфо

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *