“Прети вам велика избегличка криза, потом домино ефекат и на крају сукоб”

0

(Фото: Tanjug/AP Photo/Channi Anand)

Kан је те оцене изнео када је отварао глобални форум о избеглицама који се, под покровитељством УН, одржава у Женеви.

Он је упозорио да ће Индија, ако покуша да измени демографску структуру Kашмира (у ком је већинско муслиманско становништво), бити окидач за настанак нове избегличке кризе која би могла да покрене друге кризе.

“Од тад па надаље, хаос и тензије могу довести до отвореног конфликта између Индије и Пакисатан”, упозорио је Kан светске лидере.




“Нас не брине само то што би то могла да буде веома озбиљна и велика избегличка криза, која ће изазвати домино ефекат, већ што би то могло да доведе до отвореног сукоба две нуклеарне силе”, додао је пакистански премијер.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Због тога је Kан позвао међународну заједницу да се заинтересује за решавање питања Kашмира, коме је индијска влада у августу одузела већину аутономних овлашћења, под изговором борбе против тероризма.

Плус, додатно уље на ватру долио је закон који је у Индији недавно усвојен, а по ком се држављанство издаје само немуслиманима. То је потом изазвало таласе немира широм земље, поготово међу муслимансккм становништвом, у којима има и страдалих, док је преко 1.000 људи ухапшено.

Б92



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *