Колико ће нас у 2020. коштати регистрација аутомобила?

0

(Фото: CC0 / Pixabay)

Због увећања локалних такси, регистрација у 2020. години ће поскупети, али незнатно. Директор Комитета за безбедност саобраћаја Дамир Окановић каже за РТС да ће то поскупљење у просеку износити 60 динара.

Влада Србије објавила је усклађене највише износе локалне комуналне таксе за возила које ће од јануара, приликом регистрације, бити повећане од 10 до 60 динара, у зависности од категорије возила. Највеће повећање је за путничка возила са запремином мотора већом од 3.000 кубика и такса ће износити 5.800 динара уместо 5.740 динара.

Реч је локалним комуналним таксама и у зависности од града до града биће различита цена, односно различит степен поскупљења.

Директор Комитета за безбедност саобраћаја Дамир Окановић каже да су возачи у Србији у претходних десет година имали доста намета. То су, како је рекао, трошкови који су били у највећем броју оправдани – прслуци, зимске гуме, прва помоћ.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Мислим да је време да возачи буду мало награђени, да им таксе буду смањене, поготово да буду мање онима који возе еколошки прихватљиве аутомобиле, као што су возила на плин и метан – навео је Окановић за РТС.

– Да мало као држава стимулишемо увоз и куповину еколошки прихватљивих возила – додао је он и указао да је у интересу свих нас да имамо што новији возни парк.

Према његовим речима, старост возног парка Србије је негде око 16, 17 година, у зависности од региона до региона. Не производе се више аутомобили као што су „голф двојка“, да трају 30 или 40 година, наводи Окановић и додаје да се сада аутомобили производе тако да трају осам година.

Прочитајте још:  Вучић шири панику: Зима ће бити тешка

– Аутомобил стар 16 година, већ је своја два живота одслужио. Ми можемо да набављамо возила која су еколошки прихватљива, а нису толико скупа, а то су половњаци који не иду на дизел, већ на метан и плин – закључио је Окановић.

РТС



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *