Министар Ђорђевић: Добро је да мигранти уче српски и да се школују у Србији

1

Зоран Ђорђевић (Фото: Принтскрипт)

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је на свечаности поводом Међународног дана миграната да је мигрантска криза имала неко затишје, али да није ни близу краја.

Ђорђевић је у градском Центру за социјални рад рекао да се Министарство на чијем је челу бави малолетним мигрантима, да је то осетљиво питање, те да су донели Правилник о збрињавању малолетних миграната који је УНХЦР превео и понудио и другим земљама на коришћење.



Он је рекао да Србија не жели да туче или да не прихвата мигранте, као неке земље, али да и овде има партија које не желе мигранте. Министарство ће, каже, наставити да брине о онима којима је помоћ потребна.

Од почетка кризе кроз Србију прошло више од милион миграната, да њима Србија није крајња дестинација, али да држава жели да је ти људи једног дана имају у добром сећању

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ђорђевић је рекао да је од почетка кризе кроз Србију прошло више од милион миграната, да њима Србија није крајња дестинација, али да држава жели да је ти људи једног дана имају у добром сећању.



Он је рекао да људи који су некада студирали у Југославији су данас на високим позицијама у својим земљама, говоре српски и велики су пријатељи Србије, те да је добро да се мигранти школују у Србији и уче српски.

На питање да ли има довољно капацитета у зимском периоду, Ђорђевић је рекао да је све спремно и да има места.

Директорка градског Центра за социјални рад Зорица Павловић уручила је Ђорђевићу захвалницу и нагласила да је Србија друштво које уме да пружи заштиту.

Прочитајте још:  Чији је „наш“ Улцињ: На плажи вијоре заставе Албаније и лажне државе Косово

На скупу је речено да је ове године откривено 13.315 миграната, а да је око 12.000 изразило намеру да тражи азил, док се данас у прихватним центрима налази око од 4.500 миграната.

Речено је да се мигранти у Србији задржавају више од годину дана.



Фонет

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Министар Ђорђевић: Добро је да мигранти уче српски и да се школују у Србији

  1. NAPOLJE MUDZAHEDINI IZ PRAVOSLAVNE SRBIJE!!! NE TREBAJU NAM ISLAMSKI FANATICI I DZIHADISTI, TERORISTI I SVA OSTALA ARAPSKA BAGRAE I OTPAD, DA SU IZBEGLICE POMOGLI BI IM, ALI ZNA SE DA SU TO SVE TERORISTI I PROKLAMATORI ISLAMA KOJI TREBA DA SE KOTE PRCAJUCI NASE PRAVOSLAVNE LEPOTICE, KOJE TREBA DA RADJAJU BALIJSKA PASCAD I DA ZA PAR GODINA NAKOTE IH MILIONIMA!!!! DJORDJEVICU, SKLONI SE SA FOTELJE KOJU SI ZAPOSEO, DA IZVRSAVAS PRLJAVE STVARI PROTIV SRBSKOG NARODA, A PO NALOGU VUCICA I NJEGOVE MAME ANGELE MERKL!!!!! ZIVELA SLOBODNA, PRAVOSLAVNA SRBIJA!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *