Шапић и Стаматовић излазе заједно на изборе

0

Милан Стаматовић (Фото: Фејсбук)

Председник општине Чајетина Милан Стаматовић прикључиће се Александру Шапићу на априлским парламентарним изборима, сазнаје незванично “Блиц”.

Kако открива наш извор, Александар Шапић и лидер Здраве Србије Милан Стаматовић састали су се неколико пута, али су се договорили лако.

– Није било затезања, није било постављања услова, приче о мандатима и расподели некаквог плена. Сели су, разговарали о плановима и циљевима и одмах им је било јасно да могу да наступе на изборима на заједничкој листи – открива извор нашег листа близак двојици лидера.

Занимљиво је да је Стаматовић један од оснивача и члан Председништва Савеза за Србију. Међутим, његова одлука мимо већине у СзС да не бојкотује априлске парламентарне изборе, већ да на њих изађе, и то не сам, већ са Шапићем, представљаће, извесно, и крај његове сарадње са дојучерашњим сарадницима.

Kако сазнајемо, пре неколико месеци у јеку преговора Шапића са Демократском странком Србије, један од шрафова био је и председник општине Чајетина.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



– Стаматовић је тада људима из ДСС рекао да уколико се договоре са Шапићем, он одмах улази у коалицију. Међутим, запело је на релацији Шапић – Милош Јовановић – каже извор “Блица”.

Да ли је ово једина предизборна странка са којом ће се СПАС ујединити или ће у наредном периоду остварити још неку сарадњу, јуче нисмо успели да сазнамо.

Да је договор председника две опозиционе општине постигнут, зна тек неколико људи, а ускоро би, према речима нашег саговорника, то требало да буде саопштено и широј јавности.

“Блиц” је пре месец дана први писао да је Шапић одлучио да изађе на изборе, што је неколико дана касније и он потврдио. Он је тако постао први опозиционар који је јавно саопштио да ће учествовати на парламентарним изборима наредне године.

Прочитајте још:  ВУЧИЋЕВА СРБИЈА Обезбеђење клуба гостима гасило цигарете на челу, ломили лобање!

Шапић је рекао да је та организација доста вагала у вези с изласком на изборе, али да као непарламентарна странка нема луксуз да чека расписивање избора и почетак кампање која траје 45 дана и да је то био основни разлог зашто је СПАС одлучио да изађе на изборе.

– Ако дочекамо изборну кампању у овом стању у којем смо данас, питање је колико ћемо имати простора да људима представимо погледе на нашу националну политику. До сада, када смо излазили пред људе и покушавали да им се представимо, имали су нејасан став, а нису ни претерано заинтересовани да нас чују ако нисмо сигурни да излазимо на изборе – објаснио је разлоге изласка председник СПАС-а.



Према последњем истраживању агенције Фактор плус, СПАС има подршку 4,2 одсто грађана, што је појединачно, када говоримо о опозицији, тренутно други најјачи резултат после ПСГ-а.

Директор агенције Фактор плус Владимир Пејић каже за “Блиц” да се Стаматовић уклапа у профил и визију људи које је Шапић представио пре два дана на конференцији за новинаре. Он сматра да та коалиција има перспективу.

– Ово удруживање је смислено и принципијелно. Што се математике тиче, Стаматовић има бираче који су локално лимитирани, али су лојални и поуздани. То није занемарљив број. Удружени, можда могу да привуку и више од простог збира гласова две опције – објашњава Пејић.

Он каже да чак ни политички противници неће моћи да имају приговоре да је реч о неспојивим субјектима, као што је својевремено, рецимо, био случај са Дверима и Доста је било.

– Kако ће функционисати две јаке политичке личности заједно, то ћемо тек видети – закључује он.

Прочитајте још:  Ново кадрирање у ЕПС-у: До фотеље преко пријатељства са породицом Вучић

Представио сараднике

Александар Шапић је пре два дана представио неке од својих сарадника. Међу њима су новинар Ратко Дмитровић, бивши чланови Двери Владан Глишић и Радован Тврдишић, некадашња радикалка Марина Рагуш, генерал Војске Републике Српске у пензији и некадашњи члан Председништва Српске народне партије Светозар Андрић.

Блиц



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *