Млади “делфини” у финалу Светског првенства

0

Млади ватерполисти Србије састају се са селекцијом Грчке у финалу Светског првенства за играче до 20 година. Утакмица у Кувајту која ће одлучивати о златној медаљи почиње у 16.00 по нашем времену.

Изабраници Уроша Стевановића, млади ватерполости Србије, у полуфиналу су са 9:7 надиграли репрезентацију Италије.

Већ од самог старта утакмице наши ватерполисти су обезбедили предност коју су потом одржавали до самог краја за пласман у финале.



Велики допринос победи дала је сјајна игра у одбрани на чели са голманом Владимиром Мишовићем, а Голове за Србију постигли су Ђорђе Вучинић, Алекса Цветковић и Кристијан Шулц по два, а Немања Станојевић, Марко Радовић и Василије Мартиновић по један гол. Код Италије, расположени за игру у нападу били су Еторе Навара са три и Матео Спионе са два гола.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У другом полуфиналном мечу селекција Грчке је убедљиво надиграла Хрватску са 15:6 и обезбедила борби за највише светско одличје. To je тим који је прошле године освојио прво место на Европском првенству и у Кувајт су дошло у готово неизмењеном саставу , са само тројицом нових играча.

Фунална утакмица младих селекција Србије и Грчке за злато на Светском првенству игра се од 16.00 у Кувајту.

РТС



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *