Седма победа Звезде у АБА лиги

0

(Фото: АБА лига)

Кошаркаши Црвене звезде остварили су седму победу у АБА лиги, пошто су као гости победили екипу Приморске у Копру резултатом 90:78. Марко Јагодић Куриџа дебитовао у црвено-белом дресу против свог бившег тима, док су Бранко Лазић и Дејан Давидовац били сјајни у нападу и заједно убацили 10 тројки (по пет сваки од њих).

Актуелни шампион се и на овом мечу мучио и имао пуно проблема, пре свега у организацији напада. Но, на крају је ипак пронашао пут до важне победе у борби за плеј-оф место.

И поред доброг почетка, који су иницирали Симанић и Берон, Звезда је имала знатан пад у финишу првог периода, коју је домаћа екипа тројкама искористила и направила серију од 9-0 и после десет минута имала предност од шест поена – 26:20.

Почетком друге четвртине конце игре српског тима као да је преузео Дејан Давидовац, који је доприносио на оба краја терена, што скоковима што поенима (две тројке и реализован зицер).



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На то су се надовезале две тројке капитена Лазића и једна увек активног Џенкинса, те је Звезда у финишу првог полувремена дошла до двоцифрене предности (37:47), да би резултат на паузи био тек мало другачији – 39:49.

Осим што је Копранима стао шут са дистанце, Звезда је у другој деоници приказала и много чвршћу одбрану и преполовила број примљених поена (13, на према 26).

Наставак меча донео је два везана, два тешка и два донекле неочекивана погођена шута за три поена Бранка Лазића, од којих је први био са готово десет метара. Но, он ту није стао, па је поене дао и из соло продора, а потом поново погодио тројку, укупно пету на мечу, за максималних “плус 14”.

Прочитајте још:  МИСТЕРИЈА ЛИKВИДАЦИЈЕ НАВИЈАЧА У БЕОГРАДУ: Ни после годину дана није откривено ко је убио Kићу!

Но, Приморска се није предавала. Агресивном одбраном, добром транзицијом и “враћеним” шутем са дистанце успели су да смање предност гостију, па се на двоминутни одмор пред последњу деоницу ушло са резултатом – 63:70.

Ипак, Звезда је на почетку одлучујућег дела поново пронашала нападачки ритам и то поново преко Давидовца, који веже две тројке (на крају укупно пет) и одлази на максималних 15 поена предности (66:81) и ту предност без већих проблема чува до краја – 78:90.



Најефикаснији у редовима Звезде били су Дејан Давидовац са 21 поеном (девет скокова и пет тројки) и капитен Бранко Лазић са 18, уз такође пет тројки.

Мајкл Оџо је такође био двоцифрен са 11 поена, Берон је имао осам, док су по седам убацили Човић, Браун, Џенкинс и Симанић. 

Последње појачање Марко Јагодић Куриџа, који је у Звезду управо стигао из Приморске, на свом дебију у црвено-белом дресу играо је 15 минута и за то време бившем клубу убацио два поена и узео три скока.

Код домаћих, који се налазе на деоби четвртог места на табели са ФМП-ом, Нејц Барич 16 а Иван Маринковић 15 поена.

Звезда сада има скор 7-5 и дели шесто место са барским Морнаром.

Српски и регионални шампион у наредном колу следећег понедељка од 18 часова гостује Будућности у Подгорици у дербију 13. кола и репризу последња два финала АБА лиге.



РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *