Швајцарској компанији 8.600 евра по радном месту

0

Еври (Фото: Pixabay)

Влада Србије доделиће компанији ЕСБ Пеллетс из Тутина, у власништву швајцарске фирме Сонар Инвесторс, 8.600 евра по радном месту за запошљавање 50 нових радника.

Према уговору о додели средстава, који је објављен почетком децембра, ЕСБ ће добити укупно 430.328 евра у две транше 2020. и 2021. године.

Kомпанија се обавезала да уложи 1.960.000 евра у оквиру инвестиционог пројекта и запосли 50 нових радника до краја 2020. године.

Најмање 25 одсто новца који ова компанија треба да инвестира мора потицати из сопствених средстава, односно средстава која не садрже никакву државну помоћ.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ЕСБ Пеллетс производи резану грађу и пелет, а њихова главна тржишта су углавном земље Европске уније, наводи се у уговору између те компаније и Министарства привреде Србије.

Према билансу достављеном Агенцији за привредне регистре, ова компанија је у 2018. години остварила пословни приход од 53,9 милиона динара и нето добитак од 4,5 милиона.

ЕСБ Пеллетс је током 12 месеци пре подношења пријаве за доделу субвенције запошљавао највише 22 запослена, наводи се у уговору.

Нова економија



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *