Британци плаћају саветнике премијеру, Американци обнављају музеј…

Ерик Нелсон, амбасадор САД у БИХ (фото: Фронтал.срб)

Додик и Шпирић као да уопште нису на црној листи Владе САД, а Жељка није сасвим сигурно. Боље затворити установе које ниси у стању сам да плаћаш, него оваква понижења.

Након британских плаћеника у Влади РС, треба ли већег доказа да немамо суверенитета и достојанства, од тога да саопштење из државне институције, МСУРС, добијамо само на писму наметнутом као једино за вријеме Анте Павелића и НДХ, те у којем Ерик мора бити Ериц, па макар нам баш он дао паре да очувамо културно наслијеђе Републике Српске…

Британци плаћају саветнике премијеру, Американци обнављају музеј…

Наравно, по свим могућим протоколним логикама, један амбасадор се наводи послије предсједника републике у којој је гост (?), али то је мање понижење. Шта фали бити на другом мјесту у својој земљи, још за пројекат за који издвајаш дупло више пара?

Саопштење доносимо пресловљено на српско писмо, без других измјена, па тако не додајемо ни тачку иза године, (јер тако је то по енглеском правопису):

Бројне званице: Улаз забрањен

У присуству бројних званица у Музеју савремене умјетности Републике Српске представљен пројекат реконструкције и санације зграде музеја. Пројекат реконструкције представили су др Сарита Вујковић, директорица МСУРС и проф. др Саша Чворо, вођа пројектног тима.

Британци плаћају саветнике премијеру, Американци обнављају музеј…

Присутнима су се обратили и Ериц Нелсон, амбасадор САД у БИХ и Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске.
Прва фаза пројекта биће реализована током 2020 године и финансираће се из Амбасадорског фонда Сједињених Америчких Држава, намјењеног за очување културног насљеђа (Амбассадорс Фунд фор Цултурал Пресерватион).

Нашу значајну потребу за реконструкцијом и адаптацијом музеја препознала је и Влада Републике Српке која је издвојила средства за другу фазу пројекта из Програма јавних инвестиција Владе Републике Српске.

Фронтал.СРБ

 

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.