Неидентификоване летелице уочене на сателитским снимцима тајне америчке базе

0

(Фото: Sputnik Screenshot)

Недавне сателитске фотографије полигона „Тонопа“ америчког ратног ваздухопловства у Невади приказале су десетак неидентификованих летелица. Могућа објашњења су разна, али база је позната по томе што је дом за авионе из „Области 51“, о чему Пентагон и даље шкрто износи детаље.

Сателитске фотографије снимљене 6. децембра ујутро показују најнеобичнији призор: 12 необичних објеката који стоје испред исто толико хангара у делу базе који се ретко користи и о којем се мало зна. Овај ниво активности у „Тонопи“ подједнако је необичан као и изглед непознате летелице, која није била примећена ни пре ни после, известио је портал „Драјвс Тајлер роговај“, који је открио летелице.



„Тонопа“ се налази на северној ивици „Тестирног и тренажног полигона Невада“, као део већег комплекса ваздухопловних база „Нелис“ који обухвата злогласну „Област 51“. Овде је тестирано и складиштено мноштво најтајнијег и технолошки најкомплекснијег оружја у САД, укључујући и атомску бомбу, ловца Ф-117 „најтхок“ и његов експериментални примерак, и низ високотехнолошких шпијунских авиона, тако да је запажање нечег новог и необјашњивог можда и очекивано.

У ствари, неколико званично повучених Ф-117 и даље лети из базе. Вероватно се користе за радарске тестове за профилирање како би побољшали Пентагоново разумевање стелт технологије. Међутим, „Роговај“ брзо одбацује идеју да би ти мистериозни објекти могли бити авиони „најтхок“, јер су они обично смештени на другом месту у бази и никада нису били толико бројни.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Неке друге опције укључују стелт дронове попут „Локид Мартин РК-170 Сентинел“ или неку непознату летелицу. „Роговај“ напомиње да, с обзиром на то како сенке падају преко слике и узимајући у обзир ниску трометарску сателитску резолуцију, могуће је да објекти само делимично вире из хангара. Могуће је да су то и велика возила која се користе и за симулирање противничких сила. Мада, загонетно је и то што су распоређени по обрасцу.

Прочитајте још:  Ивица Дачић: Нисам русофил и не мрзим САД

Ако су већи авиони чији су предњи делови штрчали из хангара, то би могао бити главни знак да су то неименоване беспилотне летелице, које решавају проблеме са сателитским везама, како би могле да лете на даљину, напомиње „Роговај“.



У прошлости су сателитски снимци били замагљени, што је „Роговај“ приметио 2018. године, када је на фотографији „Тонопа“ профил авиона намерно сакривен. То може довести до инцидента у националној безбедности, као када су „Гуглове мапе“ у фебруару одале тајне тајванске локације за ваздушну одбрану.

Спутњик



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *