Шапић и Стаматовић потписали “Политички оквир удруживања патриота”

0

Шапић и Стаматовић

Председник Српског патриотског савеза Александар Шапић и председник Здраве Србије Милан Стаматовић потписали су данас у просторијама СПАС-а у Београду документ који ће бити основ будућег удруживања и политичке сарадње ове две организације.

-Данас смо потписали документ који смо назвали “Политички оквир удруживања патриота” и он подразумева оквире политичког деловања око којих смо се господин Стаматовић и ја усагласили и на којима планирамо будућу политичку сарадњу. Наша сарадња, иако није била јавна на овај начин, траје већ годинама, и једни смо од ретких председника општина који смо успели да победимо машинерију као што је СНС у својим локалним срединама. Донели смо одлуку о заједничком наступу на локалним изборима, јер и он и ја смо председници општина и било би лицемерно да седимо на челу општина, а да не изађемо на локалне изборе. Сигуран сам да ће наша сарадња у будућности бити дугорочна и неће бити условљена било каквим изборима, већ ће бити програмско политичко удруживање двеју сличних организација – рекао је Шапић на конференцији за медије.



Споразум је, како је наглашено, потписан како би се озваничио заједнички излазак на предстојеће локалне изборе на пролеће 2020. године. Kада је реч о изласку на парламентарне изборе председник СПАС-а Шапић је поновио да је одлука о изласку на изборе донета још пре месец дана, док је председник Здраве Србије Стаматовић нагласио да ће ту одлуку донети на органима странке.

-Морам да кажем да су ово патриотске политичке партије, а наша дугогодишња сарадња је показала да можемо нешто заједно да урадимо и да морамо да се вратимо на почетак да бисмо кренули напред. А почетак је база, почетак су локалне самоуправе. Сматрамо да морамо да направимо резултате на микроплану и не сумњам да ћемо на локалу уз добру сарадњу направити добре резултете. Одлуку о изласку на парламентарне изборе донећу на својим страначким органима у јануару и верујем да смо близу одлуке да на њих и изађемо, јер тешко је објаснити бирачима зашто излазе на локалном нивоу, а не излазе на парламентарном нивоу. Надам се да ће Скупштина странке о томе донети исправну и добру одлуку за Србију – истакао је Милан Стаматовић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Забрањена тема: Зашто су црвене беретке морале нестати?

Лидери СПАС-а и ЗС-а позвали су све локалне организације, удружења грађана који делују на локалу, а у њиховој политици виде простор за сарадњу и сагласне су са политичким начелима ових организација, да им се придруже како би заједничким снагама радили у најбољем интересу Србије.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *