Насловна Србија Градска власт отписала 50 милиона евра дуга певачицама, тајкунима и државним службеницима...

Градска власт отписала 50 милиона евра дуга певачицама, тајкунима и државним службеницима блиским СНС-у

0
(Фото: В. Веизовић)

Шеф Одборничке групе Савеза за Србију (СзС) у Скупштини Београда Никола Јовановић упутио је Дирекцији за грађевинско земљиште (ДГЗ) захтев за информацију од јавног значаја како би се утврдило којим лицима, на основу којих процедура и критеријума је спроведен репрограм дугова за доприносе за уређење градског грађевинског земљишта.

Јовановић је испред просторија ДГЗ у Београду, на конференцији за новинаре, рекао да су међу тим лицима “певачи, тајкуни и државни службеници” блиски владајућој Српској напредној странци (СНС).

“Опраштајући те дугове, СНС је створила екстрапрофит за, како сами кажу, хиљаду повлашћених. Право Београђана је да сазнају имена тих људи који су профитирали на њихов рачун”, изјавио је Јовановић.Он је истакао да је град Београд, у тренутку када је СНС преузела власт, потраживао 100 милиона евра од “несавесних инвеститора” који нису уплаћивали доприносе, а да данас потражује 50 милиона евра, те је подсетио на пример фолк певачице Наде Топчагић.

Топчагић је у суботу изјавила да је након интервенције председника Србије Александра Вучића њен проблем са дуговањем од 100 хиљада евра за градско земљиште решен.

“Власт је у два наврата, 2018. и 2019. године, донела одлуке којима су ти дугови опраштани или репрограмирани. Тако је несавесним инвеститорима опроштено 50 милиона евра. Вучић је преко (заменика градоначелника Београда) Горана Весића, на основу политичких или личних симпатија одлучивао коме ће дуг бити опроштен”, казао је он.

За Јовановића је то доказ да су Вучић и Весић прекорачили овлашћења, трговали утицајем и злоупотребили службени положај.

“Ми се залажемо за репрограм дугова, али желимо да сви имају иста права”, истакао је Јовановић.

БетаНема коментара

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.