Нови Јутка из Бора: Напредњак месецима узнемиравао радницу, она покушала самоубиство

Бојана Петковски из Бора, запослена је у Јавном комуналном предузећу, где наводно неколико месеци трпи злостављање на раду од стране свог шефа Зорана Здравковића, иначе члана српске напредне странке.

Наиме, како она тврди, Здравковић је четири месеца сексуално узнемиравао запослену, слао јој је непристојне поруке, а онда јој је претио отказом, због чега је према речима њене ћерке завршила на психијатрији јер је покушала да се убије.

Петковска више није могла да ћути о томе шта свакодневно проживљава, те је одлучила да потражи помоћ. Тако се обратила установи „Мобинг Ниш“.“ … То траје већ неколико месеци, добијам поруке. Узнемирава ме на послу, позива ме нон стоп код њега у канцеларију. Плашим се за свој посао. Задњи пут кад ме позвао код њега у канцеларији загрлио ме хтео је да ме пољуби ја сам га одгурнула и излетела из канцеларије. После неколико дана он је мени реко да ће кад тад да ми се освети. Плашим се њега да не изгубим посао …“ – пожалила се Бојана.

Бојанина ћерка Андријана испричала је да је њена мајка чак оставила и опроштајно писмо, где је навела да је је Зоран и отказ на послу разлог што би себи одузела живот.

Image

– Била је сама код куће, звали су је и рекли да јој је Здравковић спремио отказ. Она се од тих позива изгубила, попила је тридесетак таблета и покушала да пресече вене. Мене су позвали и јавили ми, како ми је било у том тренутку… Звала сам деду и рекла му да брзо оде да види шта се дешава. Написала ми је и опроштајно писмо, да је због Зорана покушала да се убије. – испричала је Бојанина ћерка за медије.

Овим поводом покушали смо да контактирамо Водовод у Бору где нам је речено да Зорана већ неколико дана не виђају по фирми.– Ништа још не знамо. Никада нисмо приметили да је он узнемирава, али није се ни жалила нама као колегама. Оваквих ситација никад раније није било. Ми са њим комуницирамо нормално, радимо са тим човек.

Predsednica sindikata u Vodovodu u Boru, Danijela Radosavljević, tražila je od radnika da se izjasne, pa je čak 12 stalo…

Gepostet von Irena Zivkovic am Montag, 23. Dezember 2019

– Он је породичан човек и жена му овде ради. Чули смо да је и он потресен, да је под лековима, сви у породици су под лековима, јер је то тако испало. Треба се све то доказати, треба да прође и времена да би све изашло на видело. Знамо да је Бојана на лечењу и много нам је жао – рекао нам је извор.

Наиме, како можемо закључити и са друштвених мрежа, многи људи дају подршку управо Здравковићу.

Kако се наводи на друштвеним мрежама, председница синдиката у Водоводу у Бору, Данијела Радосављевић, тражила је од радника да се изјасне, па је чак 12 стало на страну насилника и рекло да је пријава лажна.

Ипак, питање за госпођу Данијелу: Kо је њу овластио за овако нешто? Она је нека испостава полицијске управе Бор? Да ли је то исти синдикат којем се жена обраћала за помоћ и који није реаговао?

– Неће вам ово проћи. Ова жена заслужује правду – пише у једном од постова.

Еспресо / Васељенска ТВПостави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.