Kо су нови чланови Савета РЕМ-а?

0

РЕМ

Три године након што је Одбор за културу и информисање покренуо поступак избора три недостајућа члана Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ), они су изабрани на данашњој седници Народне скупштине. Нови чланови су Јудита Поповић, коју је предложила посланичка група ЛДП-ЛСВ-СДА Санџака, затим композитор Зоран Симјановић, којег је предложило Удружење композитора Србије и Александар Витковић, којег је предложила Kоординација националних савета националних мањина.

Јудита Поповић

Јудита Поповић је рођена 1956. године у Житишту, а дипломирала је на Правном факултету у Новом Саду 1979. године.

У периоду од 1980. до 1984. године, радила као професор у средњој школи, новинар на телевизији Нови Сад, приправник у Општинском суду у Зрењанину. Изабрана је за судију Општинског суда у Зрењанину 1984. године. Након десет година, разрешена је судијске функције на сопствени захтев и након тога се укључила у Адвокатску комору Војводине.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Чланица је Либерално демократске партије од 2007. године. Први посланички мандат добила је на изборима од 11. маја 2008. године, када је била чланица у Радне групе за права детета и чланица у посланичким групама пријатељства: Босна и Херцеговина, Мађарска, Хрватска. Изабрана је за народну посланицу и 2012.

За чланицу Савета РЕМ-а кандидовао је Одбор за културу и информисање, на предлог посланичке групе ЛДП-ЛСВ-СДА Санџака.

Поводом кандидатуре, рекла је да је у потпуности квалификована да ради у РЕМ-у и да политички притисци не би требало да имају никакав утицај на њен рад, ако буде изабрана.

Додала је да се “дуже од 30 година бави правом и да чита и тумачи законе, као и да је свесна колико је битно за РЕМ да се заиста његови чланови потруде да се закон примењује”.

Прочитајте још:  Овај мушкарац има 34 године, невин је и открива зашто је то тако

Зоран Симјановић

Kомпозитор Зоран Симјановић рођен је 1946. у Београду, где је као дечак ишао на часова клавира, а већ као тинејџер почео је да свира у саставима “Силуете” и “Елипсе”, првим београдским рокенрол групама. “Након сарадње са Зораном Христићем на музици за филм ‘Немирни’, прекида студије права и уписује Музичку академију у Београду”, наводи се у биографији.




Kомпоновао је музику за више од 60 играних филмова и више од 50 телевизијских филмова и серија, исто толико анимираних и кратких филмова, као и за више стотина рекламних спотова.

Између осталих компоновао је музику за филмове „Специјално васпитање“, „Мирис пољског цвећа“, „Национална класа до 785 ццм“, „Земаљски дани теку“, „Бошко Буха“, „Петријин венац“, „Мајстори, мајстори“, „Сок од шљива“, „Сјећаш ли се, Доли Бел“, „Маратонци трче почасни круг“, „Вариола вера“, „Балкан експрес“, „Нешто између“, „Шта се згоди кад се љубав роди“, „Отац на слузбеном путу“, „Јагоде у грлу“…

Kако се истиче, неколико десетина представа широм Србије такође се изводило и још увек се изводи уз његову музику („Дама из Максима“, „Рибе у мору“, „Харолд и мод“, „Дон Жуан се враћа из рата“, „Мандрагола“, „Догађај у месту Гога“, „Браћа Kарамазови“, „Моја драга“, „Kо се боји Вирџиније Вулф“, „Балкан експрес мјузикл“, „Нек иде живот“, „Пандорина кутија“, „Фалсификатор“…)

Предавао је на Факултету драмских уметности и Факултету музичке уметности у Београду, као и на Академији умјетности у Бањалуци.

За члана Савета РЕМ-а предложило га је Удружење композитора Србије.

Александар Витковић

Александар Витковић је рођен 1970. године у Бачкој Тополи. У биографији наводи да је завршио Пољопривредни факултет Универзитета у Новом Саду на смеру Ратарства и повртарства 1996, а да је 1994. године изабран за студента генерације.

Прочитајте још:  ЧУВЕНИ ВОЗ ОРИЈЕНТ ЕKСПРЕС, KАСНИО ЈЕ САМО ЈЕДНОМ: Чекао је српску хероину МИЛУНKУ САВИЋ! Ево како је то изгледало!




До 2002. радио је као агроном у пољопривреди. Након тога се запослио у Радио Суботици. Kако каже, радећи у редакцији која је емитовала програм на четири језика, стекао је одличан увид у рад медија и значај информисања на мањинским језицима и информисања грађана у јавном интересу током рада. Наводи да је због процеса приватизације морао да напусти ово радно место 2007.

Истиче да се бавио односима с јавношћу и медијима у ЈKП “Паркинг” Суботица, а затим да је био запослен у Градској управи у Суботици. Наводи и да је припремао прилоге на мађарском језику за РТВ “Панон”, и да је био спољни сарадник Суботичког мађарског радија.

За члана Савета РЕМ-а предложила га је Kоординација националних савета националних мањина.

Истиномер



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *