Лош задах нестаје истог трена: Ове намирнице уклањају мирис белог лука!

0

(фото: PIXABAY)

Бели лук има чудесна лековита својства, те спада од најмоћнијих биљака на свету.

Међутим, многи људи га избегавају због непријатног и јаког мириса који оставља у устима. То нам ствара проблеме јер нико од нас не жели лош задах.

Тада обично посежемо за пастом за зубе и четкицом у покушају да отклонимо интензиван мирис или купујемо жваке да замаскирамо задах. Али, ни то нам обично не помаже!



Научници тврде да би уз бели лук или после јела у којем је ова здрава намирница требало да једемо јабуке, зелену салату, целер, кромпир, першун, нану, босиљак или печурке.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Наиме, те намирнице садрже феноле, спојеве који у хемијској реакцији реагују са сумпором из белог лука, те тако неутралишу снажан мирис.

Истраживачи су то доказали масеним спектрометром, уређајем који анализира молекуле на основи њихове масе, а након конзумирања ових намирница, ниво сумпора био је знатно нижи у даху испитаника.

Највише фенола има у нани, али научнике је изненадило и како лист салате, који има знатно мање количине фенола, ефикасно сузбија мирис белог лука.

Stil



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *