Србија разбила Хрватску на Дорћолу!

0

Ватерполисти Србије лако су победили Хрватску и обезбедили прво место у квалификацијама за финални турнир Светске лиге.

Србија је на базену “Милан Гале Мушкатировић” савладала Хрватску резултатом 15:11 (6:4, 3,2, 5:2, 1:3).

Изабраници Дејана Савића претходно су победом над Холандијом (12:7) обезбедили пролаз даље, а сада су и обезбедили прво место.

Они су тиме обезбедили играње међу осам најбољих репрезентација планета у финалној рунди која се игра од 17. марта до 28. априла.

Меч су боље почели Хрвати који су лако долазили до предности, али Србија је одговарала. На 4:3 за госте постојала је шанса за +2, али је добра одбрана Савићевих изабраника пресудила, па се дошло до изједначења, а онда и прве предности преко Немање Вица.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Серија “делфина” наставила је да расте и ођедном је било 7:4. Гаврило Суботић је преузео одговорност у завршници полувремена, па се на паузу отишло са +3.

Током треће четвртине Србија је одржавала предност и у пар наврата је и повећала, а адекватног одговора са друге стране није било. Све што су изабраници Ивице Туцка успевали да покажу наилазило је на адекватан одговор наших ватерполиста.

Последнај четвртина није донела малтене никаквих узбуђења. Питање победника било је јасно и поред изузетно лоше игре “делфина” у последњих осам минута забележена је убедљива и рутинска победа.

Утакмицу између Србије и Хрватске могли сте да испратите уживо путем нашег портала.

ИВ четвртина:
8′ Велики тријумф Србије, иако улог није било толики – 15:11!




7′ Велико је питање да ли је лопта прешла гол-линију, али су судије рекле да јесте… Хрватска додатно смањује предност на 14:10, а “делфини” затим не постижу гол иако су имали предност од два играча више ођедном.

Прочитајте још:  ЗАБРАНА KРЕТАЊА ОД СУБОТЕ У 13 САТИ ДО ПОНЕДЕЉКА У 5 САТИ

6′ Kоначно гол, али за Хрвате, који смањују на 14:9 преко Вукићевића. У наредном нападу гости су погодили стативу, а недуго затим Туцак је затражио вероватно последњи тајм-аут на овом мечу.

4′ Резултат и даље не промењен у последњој четвртини. Неколико искључења на обе стране, али без реализације.

2′ Добре одбране на почетку последње четвртине на обе стране, па промене резултата нема после прва два минута (14:8).

ИИИ четвртина:

8′ Виктор Рашовић десном руком са десне стране “буши” Бијача и повећава предност Србије на 14:8 и са тим резултатом се улази у последњу четвртину!

6′ Млади Драшовић наставља да користи шансу са позиције бека и добрим шутем доноси 13:8.

4′ Kапитен – капитенски! Филиповић преузима одговорност и показује колику слободну има и зашто је има – 12:7.

3′ Лука Букић је искористио искључење Филиповића и прекинуо серију домаћина, 11:7.

2′ Изузетан почетак треће четвртин! Суботић наставља да бриљира вечерас и постиже нови гол за 10:6, а после добре одбране Србија долази до новог гола и повећава своју предност на максималних +5 преко Рашовића – 11:6!




ИИ четвртина:
8′ Феноменална реакција Гаврила Суботића, који је испратио одбрану противника и лопту “боцнуо” у мрежу за 9:6! Тим резултатом одлази се на полувреме.

7′ Неефикасна игра на обе стране, све до петерца који је направио наш голман. Бушље је преузео одговорност и поново смањио заостатак своје екипе, 8:6.

5′ Лошу игру у нападу Србије прекинуо је капитен! Филиповић се издиже изнад одбране Хрватске и постиже нови гол за 8:5.

3′ Прекинула је Хрватска серију Србије од 4:0 и дошла до гола почетком друге четвртине. На срећу по Србију на истеку трећег минута друге деонице Ловре Милош је погодио стативу, па је остало 7:5.

Прочитајте још:  Дан за заборав српских шахиста на Отвореном првенству Европе у Рејкјавику

1′ Рашовић је одиграо одличну одбрану, повукао контру, а онда акцију реализовао Суботић – 7:4!

И четвртина:

8′ Чак два пута играча више нису искористили Хрвати у једном нападу, уз одбрану Митровића, а напада за “делфине” није било до краја прве четвртине, па је остало 6:4.

7′ Ево Србије на +2! Пјетловић је направио вишак, а онда Мандић изненадио голмана гостију и донео предност од 6:4!

6′ Нисмо искористили напад са играчем више, али нису ни Хрвати полу-контру. Прву предност “делфинима” донео је Вицо, који је искористио асистенцију Филиповића – 5:4!

5′ Могла је Хрватска на +2, али је лоше одреаговао Јоковић, а Србија то све искористила у контри за 4:4. Наши нису искористили напад, Хрватска је дошла до напада и петерца, али је Митровић то феноменално одбранио!

4′ Хрвати су поново повели, али је поново уследило б рзо изједначење. Филиповић је извео петерац и погодио за 3:3. Ипак, није дуго остало нерешено, јер је Јоковић донео нову предност “баракудама” – 3:4.

3′ Врлић је одлично обезбедио себи позицију са центарске позиције и донео нову предност гостима, али је уследила мајсторија Пјетловића за изједначење – 2:2.

2′ Хрвати су повели после само 30 секунди меча, али су “делфини” брзопотезно узвратили преко Душана Мандића за 1:1.

Б92



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *