Ким Џонг Ун се није обратио нацији, први пут од 2013.

0

Ким Џонг Ун (Фото: AP Photo / Korean Central News Agency/Korea News Service)

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун није се обратио нацији новогодишњом поруком, први пут од 2013. године, јавља “Јонхап”.

Ким Џонг Ун се традиционално обраћа нацији првог дана јануара како би изложио кључне политичке приоритете у новој години, а његова обраћања преноси и национална телевизија.

Ове године, међутим, државна телевизија није преносила Кимов говор, јавља Тас. Његова порука није објављена ни у централном дневном гласилу Родонг Синмун, као ни у другим листовима.



Уместо тога, према писању Јонхапа, севернокорејски медији су истакли значај Кимовог обраћања на пленарној седници Централног комитета Радничке партије Кореје на којој је упутио низ порука. Он је, између осталог, рекао да ће његова земља ускоро обелоданити ново стратешко оружје.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према Кимовим речима, Северна Кореја неће зауставити своје пројекте стратешког нуклеарног наоружања све док САД буду имале непријатељски став према Пјонгјангу.

Осим тога, севернокорејски лидер је навео да његова земља више није у обавези да поштује мораторијум на нуклеарне пробе због континуираних америчких ракетних проба на корејском полуострву.

Ким је такође позвао да се појачају оружане снаге “како се непријатељске силе не би усудиле да наруше” суверенитет и безбедност земље.

Танјуг



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *