Напредна Србија: Трећина корисника Народне кухиње деца

0

(Фото: Пиксибај)

За Народне кухиње кажу да су место где се дели топлина. Они који са тањиром или кофицом чекају на оброк знају колико им значи пасуљ, чорба или парче хлеба. Поред Народне кухиње Црвени крст Србије реализује и друге програме помоћи најугроженијим суграђанима, посебно деци, рекао је за РТС генерални секретар Црвеног крста Србије Љубомир Миладиновић.

Програм Народних кухиња обухвата 77 општине у Србији и 33.715 корисника, каже генерални секретар Црвеног крста Србије.



“То реализујемо уз подршку Министарства за рад који обезбеђује основне намирнице и локалне самоуправе које обезбеђују средсттва неопходна за припрему хране и дистрибуцију. Што се тиче Београда процена је да ту имамо око 12.000 корисника народне кухиње”, рекао је Миладиновић гостујући у Јутарњем програму.

Поред непосредних прималаца помоћи ту су и чланови њихових породица, који заједно са њима деле тај оброк, тако да је број корисника вероватно вишеструко већи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Не треба заборавити да су трећина корисника – деца, значи око 11.000 деце користи народну кухињу”, истиче генерални секретар Црвеног крста Србије.



Основне састојке, а то су заправо суви састојци као што је пасуљ и конзервирана храна, обезбеђује се средствима министарства а локалне самоуправе у складу са могућностима додају артикле који треба да омогуће квалитетан оброк. Један оброк се састоји од пола литре куване хране и пола векне хлеба.

“Веома је значајно да мотивишемо корпоративну свест односно компаније за различите облике подршке овом програму и у прошлој години бележимо тренд пораста укључивања компанија у наш програм”, каже Миладиновић.

Грађани редовно помажу рад Народне кухиње и они су и 31. децембра уплаћивали донације.

Прочитајте још:  Др Даница Грујичић прича како даје „вакцину свом детету“ а нема децу?! (видео)

“Ми смо само током прошле године имали 8.500 уплата домаћинстава које су значајно помогле рад не само Народне кухиње већ и да деци омогућимо боравак у одмаралишту Црвеног крста у Баошићима”, нагласио је та РТС генерални секретар Црвеног крста Србије Љубормир Миладиновић.

РТС



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *