Парламент Либије раскинуо односе са Турском

0

Либија (Фото: Sputnik / Andrey Stenin)

Представнички дом (парламент) Либије, чије је седиште на истоку земље, једногласно је донео одлуку да раскине односе са Турском, јавља телевизија „Скај њуз Арабија“.

Парламент је подржао и идеју да Генералштаб Оружаних снага Либије добије надлежности да могу да блокирају аеродром, луке и прелазне пунктове који се налазе под контролом паравојних формација.



Раније су посланици гласали за укидање споразума о војнoј сарадњи између Владе националног јединства Фаиза Сараџа и Турске.

Подсетимо, парламент Турске је усвојио закон о слању турских снага у Либију, са циљем да се пружи помоћ влади у Триполију коју подржавају САД у борби против снага Халифа Хафтара, које спроводе офанзиву на либијску престоницу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Претходно су медији писали да је Влада националног јединства Либије званично затражила војну помоћ Турске у светлу офанзиве Хафтарове Либијске националне армије на Триполи.

Спутњик



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *