Шест јела која треба да се нађу на трпези за Бадње вече

0

(Фото: Пиксибај)

Православни верници у Србији обележавају Бадњи дан традиционалним уношењем и паљењем бадњака. Увече се породица окупља за посном трпезом, а ово је шест јела за традиционалну трпезу.

Риба
Било на роштиљу, тигању, или у рерни, риба је незаменљива на посној трпези. Пијани шаран и филети пастрмке спадају у нека од најчешће припреманих јела.

Кромпир салата
Уз рибу се, поред осталих салата, код нас најчешће једе кромпир салата – барени кромпир исечен на колутове са црним луком, зачињен сољу, бибером и сирћетом.

Пребранац
Пасуљ припреман као пребранац домаћице служе у земљаним посудама. Да бисте га припремили треба да, поред пасуља, набавите уље, црни и бели лук, лорбер, алеву паприку, бибер и со.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кисео купус
Купус можете сами укиселити или га купити у радњи. Не заборавите да га поспете алевом паприком.

Посна погача
Као ни за остала јела, ни припрема посне погаче не захтева много састојака, а највероватније их већ имате у кухињи: брашно, квасац, уље, со и шећер.

Пита са орасима
На столу се послужују ораси, суве шљиве, кајсије и смокве. Пита са орасима са сувим грожђем и лимуном могла би да обрадује и ваше укућане.

РТС



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *