Протест студената Правног факултета поводом отимања српских светиња у Црној Гори

0

Правни факултет у Београду (Фото: Н1)

Дана 13. јануара у 13:30 часова представници Студентског клуба Правног факултета, студената Универзитета у Београду и других студентских организација ће уручити захтеве студената поводом актуелне кризе у Црној Гори председнику Републике Србије у згради председништва. Захтеви су изнети на протесту који су студенти организовали испред црногорске амбасаде 27. децембра, а одговор институција и српских власти на захтеве студената биће саопштен на новом протесту који је планиран за 17. јануар у 18 часова на платоу испред цркве Светог Марка. Позивамо вас да испратите акцију студената и уручивање захтева председнику републике планирану за 13. јануар у 13:30 часова, као и протест студената заказан за 17. јануар у 18 часова у Београду. 



Студенти траже од српских власти: 

  1. Да Република Србија иницира расправу о спорном закону о “слободи вероисповести” и положају Срба и Српске православне цркве у Црној Гори пред Саветом безбедности Уједињених нација и Саветом Европе; 2. Да се актуелни амбасадор Црне Горе у Србији, Тарзан Милошевић, прогласи персоном нон грата и да се односи две државе сведу на конзуларни ниво; 3. да се дипломатама Црне Горе откаже гостопримство и смештај у амбасадама Републике Србије у свету (њих око 40) и ускрате српски ресурси, јер само сазнање да они користе наше амбасаде, а активно делују против српског народа и Српске православне цркве је забрињавајуће. 

 



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *