Немачка на страни Шиптара, Француска и Холандија против

0

(Фото: ЕПА/Валдрин Xхемај)

Иако су шансе минималне да визна либерализација за грађане Косова и Метохије буде на дневном реду Савета ЕУ који ће бити одржан у марту ове године, наде се ипак полажу у чињеницу да ће Хрватска и Немачка, две пријатељски настројене државе према шиптарским окупаторима, председавати Европском унијом, пише Зери.

Универзитетски професор Арбен Фетоши сматра да се грађани Косова тешко могу надати укидању виза у кратком року.

– Политика која се води на Косову резултирала је изолацијом Косовара. Имајући у виду изостанак формирања владе дуже од три месеца после избора, озбиљност правосуђа у борби против корупције, не само да не можемо говорити о визној либерализацији већ озбиљно ризикујемо неуспех државе – навео је Фетоши.




– Само уколико се апсурдна ситуација заврши што је пре могуће и институције почну озбилно да се баве стварним изазовима, у овој години може доћи до либерализације визног режима – додао је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према његовим речима, с обзиром на чињеницу да су две важне институције ЕУ, попут Комисије и Европског парламента, одобриле либерализацију, шиптарски окупатори се могу се надати позитивној одлуци Савета, али само уз озбиљне напоре у борби против криминала и максималне посвец́ености да се убеде чак и супротстављене земље попут Француске и Холандије.

Косово онлајн / Васељенска ТВ



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *