Извршитељ за само две године пријавио профит 1,2 милона евра

0

(Фото: Пиксибај)

Нишки извршитељ Миљан Трајковић обогатио се преко ноћи од утеривања дугова! Он је за само две године, према АПР-у, пријавио профит од 141.445.000 динара, што је скоро 1,2 милиона евра

Трајковић је у 2016. години пријавио нето добит од 89.148.000 динара, а годину дана касније био је нешто мање успешан, па је зарадио 52.297.000 динара. Толики новац у Србији не зарађују ни успешни бизнисмени, спортисти и естрадне звезде!

Занимљиво је да је Трајковић за те две године пријавио укупан приход од 300,9 милиона динара, од чега 298 милиона отпада на „приходе од продаје производа и услуга“, а само 2,9 милиона на извршитељске награде. У преводу, то би могло да значи да се Трајковић обогатио од продаје туђих некретнина на лицитацији, као у случају Венка Панајотова, чију је кућу продао због дуга за струју од 300.000 динара. О овом случају Информер је писао на истом овом месту у викенд броју од 17. новембра.




Kако каже Дејан Гавриловић из удружења „Ефектива“, потпуно је невероватно да је један извршитељ толико зарадио за само две године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Поставља се питање зашто су те тарифе, награде и провизије толико високе. То није неки нити претерано тежак нити захтеван посао, не верујем да то треба све толико да кошта. Да ли је то зато што неко мора да се обогати за годину или две, као што је случај са овим Нишлијом? Просто, то су људи предузетници на које су пренета јавна овлашћења и они то користе како би згрнули милионе. Овај новац који помињете, 1,2 милиона евра, то је његова чиста опорезована нето зарада – наводи Гавриловић и додаје да од целог процеса извршења корист имају само извршитељи:

Прочитајте још:  Цибона пред гашењем због дугова




– Ни поверилац некад не успе да наплати све од дужника, а дужници пропадају, остају без кућа и станова. Само се извршитељи богате. Овај посао је очигледно као коцкарница, јер кућа увек добија!

Трајковић: Вероватно сте у праву

Миљан Трајковић није желео да говори колико заиста зарађује, са образложењем „да јавни извршитељ нема обавезу да те податке достави новинару“. На наше питање да ли су тачни подаци који се тичу његовог пословања објављени на сајту АПР, Трајковић је казао „да су вероватно тачни“. Он је негирао да највећи део његових прихода долази од продаје некретнина.Пасус

– Извештај о свом пословању и приходима и расходима канцеларије извршитељ доставља надлежним органима, Пореској управи, Министарству правде и Kомори извршитеља. Приходи које извршитељ остварује не представљају његову зараду јер се из њих покривају трошкови пословања, зарада запослених, порези и доприноси и материјални трошкови. Извршитељ остварује накнаду за успешност која је прописана јавноизвршитељском тарифом коју доноси министар правде, у складу са којом се у сваком предмету обрачунава накнада трошкова и висина накнаде за рад јавног извршитеља – објаснио је Трајковић.

Инфорадар



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *