Улоге по којима ћемо памтити Неду Арнерић

0

Неда Арнерић (Фото: DOVE/GETTY IMAGES)

Пред очима публике двадесетдвомилионске земље сазревала је Неда Арнерић, девојчица неспутане енергије и младалачки заводљивог шарма, храбро носећи терет најмлађе југословенске звезде, затим секс-симбола. Постала је глумица спремна да се препусти филмским, позоришним и телевизијским изазовима.

Прва улога са 12 година

Живот Неде Арнерић, одличне ученице заинтересоване за балет и дечју драмску групу Радио Београда, мења се када добија позив Пурише Ђорђевића да игра у филму „Сан“, првом делу чувене трилогије. Имала је 12 година.

Тинејџерска сензација 

Од тог тренутка све почиње да се убрзава и одмотава као на филмској траци. Путује Југославијом, снима неколико филмова годишње, а са 15 година као „Вишња на Ташмајдану“ постаје тинејџерска сензација и икона шездесетих.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Признања у двадесетим 

У 24. години, за улогу маратонске пливачице у филму „Исправи се Делфина“ добија пулску Сребрну арену и нишку „Царицу Теодору“.

Одлука да ради у својој земљи

Седамдесетих Неда Арнерић добија понуде из иностранства. Окушава се на међународној сцени и ипак доноси одлуку да жели да живи и ради у својој земљи. Снима „Сутјеску“, „Ужичку Републику“, „Љубавни живот Будимира Трајковића“, „Квар“.

Улоге у култним филмовима 

Осамдесетих година двадесетог века глуми у култним филмовима „Ко то тамо пева“, „Варљиво лето 68“, игра у позоришту „Двориште“ и снима филм „Халоа – празник курви“ са Лорданом Зафрановићем. Након тога ће спознати глуму на сасвим другачији начин.

Рад на телевизији и у позоришту 

Деведесетих година Неда Арнерић највише ради на телевизији и у позоришту. Мора се поменути улога у серији „Полицајац с Петловог брда“. Као историчар уметности некада је водила галерију.

Прочитајте још:  МИ ГЛАС ИЗ НАРОДА ИМА ОЗБИЉНУ ПОРУКУ: Не призивајте страни фактор, неће нам донети ништа добро

*Неда Арнерић преминула је синоћ у 67. години. Материјал за овај текст преузет је из емисије Аутопортрет из априла 2017. године. 

РТС



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *