Београд гради фонтану на Ади за 23 милиона динара

0

Ада Циганлија (Фото: Весна Веизовић / Васељенска ТВ)

Град Београд издвојиће више од 23 милиона динара из буџета за изградњу фонтане на кружном току на Ади Циганлији, види се из недавно донетог градског буџета за 2020. годину.

Kако се наводи у буџету, ове године ће за фонтану бити издвојено 14,8 милиона динара, а у 2021. још 8,6 милиона динара, односно укупно 23,4 милиона.

Фонтана ће бити нови додатак Ади Циганлији после атракција као што су врабац од милион динара и платформа за посматрање гејзира која је коштала 15 милиона динара.



Јавно предузеће Ада Циганлија закључило је 16. децембра 2019. године уговор о изградњи осмоугаоне платформе површине 100 квадратних метара са компанијама Елкомс и Гама-Рам из Београда.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kако је било наведено у конкурсној документацији, платформа треба да служи „за посматрање и фотографисање вештачког гејзира”.

Такође, јавно предузеће које управља Адом платило је 2019. године више од милион динара за израду топијарног натписа „Ада Циганлија” и скулптуре врапца и цвета.

Скулптуру је радио исти атеље од ког је ЈKП Медијана из Ниша набавила скулптуру пауна за скоро 600.000 динара.

Нова економија



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *