Обраћање Путина у Федералној скупштини: Судбина Русије зависи од демографске слике (Видео)

0

Владимир Путин (Фото: Sputnik / Михаил Климентьев)

Председник Русије Владимир Путин обраћа се посланицима доњег и горњег дома руског парламента, а како је предвиђено, овогодишње обраћање трајаће око једног сата и 20 минута.

Овогодишње обраћање руски председник почео је од унутарполитичких и економских питања. Пре свега се осврнуо на демографску ситуацију, рекавши да је Русија ушла у тежак период будући да је наталитет у опадању.

Демографија: Тежак период, од наталитета зависи наша судбина
„Судбина Русије и њена историјска перспектива зависи од демографије. Наталитет у Русији поново опада, земља се нашла у тешком демографском периоду. Из тог разлога је потребно обезбедити раст наталитета до средине деценије“, истакао је Путин.



Путин је прецизирао да у Русији тренутно живи 147 милиона људи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Када је реч о деци, Путин је рекао да је потребно омогућити све услове за њихово образовање, као и да уживају све основне вредности почев од бриге, преко љубави, до топлоте породичног дома.

„Тек тада ће Русија постати велика земља“, додао је Путин.

Руски председник је навео и да је просечни животни век у Русији порастао за осам година од 2000. године, и тренутно износи 73 године.

Економија: Инфлација далеко мања од планиране

Инфлација прошле године износила је три одсто, што је за четири процента мање него што је било предвиђено, рекао је Путин.

Што се тиче инвестиција, руски председник је рекао да је неопходно убрзати процес усвајања свих законха по питању пореских олакшица, а подршку државе не треба да уживају само крупна предузећа, већ и представници малог и средњег бизниса.

Додао је и да темпо раста бруто друштвеног производа Руске Федерације у 2021. години мора да буде виши од светског.

О конфликтима и наоружању

Прочитајте још:  КАСНО ЗОРАН ДРАГИШИЋ У УКРАЈИНУ СТИЖЕ



Сведоци смо како регионални конфликти могу да постану претња за цео свет. Принципи стабилног светског поретка су уздрмани. Потребно је показати политичку вољу и мудрост у доношењу одлука, а пример треба да покажу свих пет нуклеарних земаља у смислу чувања мира и безбедности.

Навео је и да је потребно осигурати стабилност у свету у свим аспектима, узимајући у обзир све политичке о војне околности у свету.

Када је реч о наоружању, Путин је истакао да Русија никога не сустиже, већ да цео свет треба да сустигне Русију.

„Међутим, упркос томе, потребно је остати опрезан,  неопходно је наставити са радом“, додао је.

Спутњик



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *