Руски авиони поново напали

0

(Фото: EPA-EFE/Petros Karadjias)

Руски борени авиони напали неколико градова у провинцији Идлиб на северозападу Сирије које држе побуњеници, пренела је агенција Ројтерс.

Тај напад уследио је свега два дана од како је ступило на снагу примирје договорено са Турском, рекли су Ројтерсу очевици и извори из редова побуњеника.

Kако се наводи, на мети напада били су Kан ал Субл, Масаран и још неколико градова на југу провинције Идлиб, последњем упоришту побуњеника, које је претходно бомбардовано више од месец дана.

Последњих недеља из провинције Идлиб избегле су стотине хиљада људи због напада руских авиона и артиљерије сиријских владиних снага.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Високи званичник Уједињених нација указао је раније овог месеца на хуманитарну ситуацију у Идлибу одакле је побегло најмање 300.000 цивила и подсетио да је у претходном таласу више од пола милиона људи уточиште потражило у прихватним центрима у близини границе са Турском, преноси Ројтерс.

Москва наводи да руске снаге, заједни са сиријском војском и проиранским милицијама желе да спрече терористичке нападе милитаната Ал Kаиде, за које тврди да нападају насељена подручја под контролом сиријске владе.

Русија оптужује побуњенике да нарушавају такозвану зону деескалације, договорену пре две године између Москве и Анкара.

Русија је раније ове недеља саопштила да је отворила безбедне коридоре којима људи из Идлиба могу да из провинције Идлиб пређу на подручја под владином контролом.

Танјуг



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *