Нова књига открива како је Мосад користио Џефри Епстајна за уцењивање политичара

0

Џефри Епстајн

Много је мистерија око живота и смрти Џефри Епстајна, али ово је сигурно први пут да је на сцену ступила израелска шпијунска агенција.

Недавно преминули осуђени педофил Џефри Епстајн и његова бивша девојка Гилејн Максвел били су на Мосадовој платној листи, тврди се у новој књизи.

Kњига Епстеин: Деад Мен Телл Но Талес (која ће ускоро изац́и на тржиште) је истраживачки рад новинара Дилана Хауарда и Мелисе Kронин и романописца Џејмса Робертсона.



Према књизи, Епстајн се повезао са Мосадом преко Роберта Максвела, британског медијског тајкуна источноевропског јеврејског порекла и оца Гилејн Максвел.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Максвел је умро на мору, у новембру 1991. године, у 68 години; теорије о његовој смрти крећу се од несрец́е до атентата. Убрзо након тога откривено је да је Максвел пљачкао пензијске фондове својих запослених да би подигао своју проблематичну, глобалну, издавачку империју.

Ари Бен-Менаше, бивши трговац оружјем, који је од 1977. до 1987. био на високом положају у Израелској Дирекцији за војну обавештајну службу, раније је тврдио да су Роберт Максвел и он радили на испоруци оружја у Иран 1980-их – која је постала позната као афера Иран-Kонтра.

Kао додатни доказ Максвелове умешаности у Мосад, Бен-Менаше је рекао да је медијски тајкун израелске власти обавештавао о техничару који је желео да открије своје знање о израелском нуклеарном програму његовом листу.



Он је касније отет у Италији уз помоћ тајног агента и превезен у Израел, где је у суђењу иза затворених врата осуђен на 18 година затвора због издаје.

Према тврдњама у књизи Деад Мен Телл Но Талес, израелски „супершпијун“ Рафи Еитан – Мосадов агент задужен за отмицу Адолфа Ајхмана – такође је потврдио Максвелову повезаност са Мосадом.

Прочитајте још:  Бела кућа: Ударној групи америчких носача авиона наређено да остане у области Тајвана

Ари Бен-Менаше цитиран је у књизи: “[Гислејн] Максвел нам је представила Епстајна и он је хтео да га прихватимо као део наше групе”.

Иако је распрострањено мишљење да су се Гислејн Максвел и Џефри Епстајн упознали почетком деведесетих, када се она преселила у Њујорк након смрти свог оца, Бен-Менаше тврди да су почели да се виђају крајем 1980-их.

“Епстајн се дружио са Робертом Максвелом, где је углавном била и његова ћерка и тако су се упознали”, рекао је он и додао да је наређење за укључивање Епстајна у посао са оружјем стигло од израелских обавештајних агената.

“Kасније се Гислејн укључила у израелску обавештајну службу заједно с њим. Али не у посао у вези са оружјем”.

“Нису били баш компетентни да учине много”, рекао је за Максвела и Епстајна. “И тако су нашли посао за себе – уцењивање америчких и других политичких личности”.



“Господин Епстајн је био обичан идиот који је нудио девојке политичарима у Сједињеним Државама. Видите, спавати са девојкама није злочин. То би могло бити непријатно, али то није злочин. Али спавати са четрнаестогодишњом девојчицом јесте злочин. А он их је притом и сликао како би касније уцењивао политичаре”.

Гислејн Максвел није виђена у јавности већ три године, а ФБИ наводно истражује њену улогу у Епстајновим злочинима. Неколико његових наводних жртава оптужило ју је за проналажење младих девојака за осрамоћеног финансијера.

Други бивши Епстајнов пријатељ који се суочио са појачаном контролом је британски принц Ендру.

Најмање једна жена је тврдила да су је Епстајн и Максвел одводили да спава са принцем кад је била тинејџерка.

Прочитајте још:  У Сједињеним Државама готово да нема људи са стабилном психом

Принц Ендру је жестоко одбацио тешке оптужбе, али је био присиљен да одступи са јавних дужности ове јесени због контроверзи.

Wебтрибуне.рс



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *