Масовни протести у Београду против спорног црногорског закона, молебан ће служити патријарх

0

Протест у Београду (Фото: Sputnik / Радоје Пантовић)

Протест против доношења спорног Закона о слободи вероисповести у Црној Гори који организују Студентски клуб Правног факултета и студенти Универзитета у Београду — почео је око 18 часова испред цркве Светог Марка у Београду.

Носећи транспаренте и заставе на којима је писало „Храбро за Космет“ и „Не дамо светиње“, окупљени су скуп почели минутом ћутања Оливеру Ивановићу, који је убијен пре годину дана.

На скупу говорe Милан Кнежевић, посланик из Црне Горе, Бранко Ракић, професор на Правном факултету у Београду, Бранимир Нешић, директор издавачке куће „Катена мунди“, Жељко Чуровић, удружење „Савез Срба из Црне Горе”, Часлав Копривица, професор на ФПН-у, Чедомир Антић, професор на Филозофском факултету, Немања Вучковић, председник Студентског клуба Правног факултета и студенти Универзитета у Београду.




Уметнички програм изводе гуслар Вукојица Сандић и музички састав „Косовски божури“, наводе „Новости“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Студенти Универзитета у Београду већ су организовали низ акција, како би утицали на српске власти да реагују на доношење спорног Закона о слободи вероисповести у Црној Гори.

Они су предали своје захтеве Председништву и позвали на конкретну реакцију поводом актуелне кризе у Црној Гори.




​Данашњи протест ће се наставити шетњом од Цркве Светог Марка до Патријаршије, а студенти су добили званичну подршку патријарха Иринеја и очекују да ће се патријарх или неко други из Патријаршије обратити на скупу који организују.

Прочитајте још:  "ТЕЛЕТАБИС ДИПЛОМАТИЈА" Страшан блам неписмених црногорских званичника, Русија тражи објашњење

У београдској Саборној цркви ће вечерас од 20 часова бити служен Молебан за српски народ и светиње у Црној Гори.

Како је за Радио „Слово љубве“ рекао старешина овог храма прота Петар Лукић — молебан ће служити патријарх српски Иринеј.

Спутњик



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *