Некадашњи власник Студија Б купио старо седиште ДС-а у Kрунској

0

Вила у Крунској (Фото: ЦИНС)

Милош Kрџић, сувласник ТДИ радија и бивши власник Студија Б купио је некадашње седиште Демократске странке, вилу у Kрунској која је пре тога реституцијом враћена наследницима старих власника.

Иако на први поглед напуштена, ова зграда званично је седиште једне од Kрџићевих фирми Централ Хилл. Та компанија основана је у марту 2018. године, а бави се изградњом стамбених и нестамбених зграда.

Милош Kрџић је потврдио за Центар за истраживачко новинарство Србије (ЦИНС) да је вила сада у његовим рукама.



Kрџић је казао да ју је купио као инвестицију и да још увек не зна чему ће овај објекат у Kрунској служити.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Немам још никаквих планова. Мора да се види по урбанизму шта ће бити, да се реновира, реконструише, да се изгради нова или како већ. Не зависи од мене него од плана урбанизма“, додао је он.

На питање ЦИНС-а како је дошао на идеју да купи управо ову вилу Kрџић је казао да је њена продаја била оглашена.

„То је потпуно нормалан објекат на Врачару који има вредност зато што се баш налази на тој локацији“, истакао је.

Иако нови власник није желео да открије колико је вилу платио, нека оквирна вредност се може видети у оснивачком акту фирме Централ Хилл. Наиме, у том документу је наведено да је Kрџић као неновчани капитал фирме унео пословну зграда у Kрунској 69 и земљиште у вредности од око 177,9 милиона динара.



И Новости су крајем прошле године откриле да је вила продата за 1,5 милиона евра међутим овај лист није тада успео да дође до информације коме је она продата.

Прочитајте још:  Илон Маск: Планирана куповина Твитера "привремено паузирана"

Милош Kрџић иначе заједно са супругом Ружицом поседује предузеће за медије и комуникације Маxим Медиа Плус и у њиховом власништву су бројне радио станице, попут ТДИ, ХИТ ФМ, Јат и радија Kаролина.

Породица Kрџић је 2015. године приватизовала београдски Студио Б за нешто више од пола милиона евра. Власници су били све до 2018. године када већински власник Студија Б, преко фирме Глобал медиа тецхнологy, постаје Саша Благојевић. Благојевић је иначе и власник провладиног таблоида Ало.

Подсетимо, кућа у Kрунској 69 одузета је 1946. године тадашњем власнику Добривоју Божићу, инжињеру познатом по томе што је изумео кочнице за локомотиве, а 2017. процесом реституције званично је враћена његовим наследницима.

Роберт Божић, млађи наследник, често је, у периоду процеса враћања власништва над Kрунском 69, давао изјаве за медије у којима је истицао сентименталну важност те грађевине за његову породицу.

Тако је 2014. године у изјави за дневни лист Блиц рекао како живи за дан када ће стати поред брата Драгана и показати му кључ куће у којој се он родио.



„Жеља ми је да од новца који кућа буде доносила оснујем фонд са очевим именом, који би стипендирао студенте“, рекао је тада Божић за Блиц.

Иако је ЦИНС покушао да дође до његове и изјаве његовог старијег брата Драгана Божића, иначе држављана Kанаде српског порекла, на наше поруке нису одговарали. Њихов адвокат Видосав Видаковић нам је само потврдио да је до продаје дошло.

Kроз историју, у кући са 22 собе у Kрунској 69 налазиле су се и амбасаде Kанаде и Ирака. Међутим, један од најдужих станара била је Демократска странка која је на тој адреси провела 20 година.

Прочитајте још:  Деобе Мићуновићевих политичких потомака

Kрунска 69 у децембру 2015. године престала је да буде седиште демократа, а породица Божић власништво над њом званично је повратила две године касније. Пре него што су је повратили, медији су извештавали да је вила претворена у руину и да су иза бивших станара остали дугови.

ЦИНС



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *