Рекордер у привременом стању директора – Зоран Дробњак

0

Зоран Дробњак (Фото: Н1)

Директор Путева Србије Зоран Дробњак рекордер је по дужини трајања статуса вршиоца дужности будући да је у овом статусу од новембра 2013.године, пишу Новости.

Од 28 јавних предузећа и државних фирми од јавног значаја, свега седам воде директори, а 21 директор је у стању вршиоца дужности.

Закон каже да се вршилац дужности може именовати до избора директора, да овај период не може трајати дуже од годину дана и да иста особа не може два пута бити именована за вршиоца дужности, али се у пракси ове одредбе не поштују.




Јелена Триван је пре неколико дана по други пут именована за вд директора Службеног гласника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Милорад Грчић је вд директора Електропривреде Србије од марта 2016. године, а на челу коридора Србије је и даље Зоран Бабић, иако је поднео оставку због саобраћајне несреће на наплатној рампи у којој је смртно страдала Станика Глигоријевић.

“Власт лакше контролише људе у таквом стању и без јавнх конкурса лакше поставља свој кадар”, казао је Љубодраг Савић, професор Економског факултета.



Nova ekonomija

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *