Сину Жељка Митровића се понавља суђење за саобраћајку

0

(Фото: пиxабаy.цом)

Апелациони суд у Београду укинуо је пресуду којом је Александар Митровић, син власника Пинк телевизије Жељка, био осуђен на годину дана кућног затвора и одузимање возачке дозволе на годину дана, јер је 18. јула 2013. године возилом ударио малолетну девојку Андреу Бојанић која је том приликом премилнила.

Овом одлуком, која је данас објављена на сајту суда, наложено је да му се понови суђење због кривичног дела „тешко дело против безбедности јавног саобраћаја“, док је Апелациони суд правоснажнао одбио оптужбу за кривично дело „непружање помоћи повређеном у саобраћајној незгоди“, јер је за њега наступила апсолутна застарелост кривичног гоњења, још 18. јула 2019. године.



Александру Митровићу суђење ће бити поновљено пред Првим основним судом у Београду, који по налогу Апелационог суда мора да отклони повреде одредби кривичног поступка и размотрити чињенице на које му је указано решењем о укидању пресуде.

Апелациони суд налаже да првостепени суд посебно размотри налаз и мишљење судског вештака за информационе технологије, као и да за утврђене чињенице да јасне и аргументоване разлоге, као и да „цени сваки изведени доказ и објасни који то докази иду или не иду у прилог закључку суда, па ће тако бити у прилици да донесе правилну и на закону засновану одлуку“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Митровић је био у притвору од 19. јула 2013. до 4. октобра исте године, а тај притвор ће му се урачинавати у казну уколико буде осуђен на казну затвора.

Митровић је 18. јула 2013. године, возећи џип БМW Устаничком улицом на пешацком прелазу ударио и усмртио Андреу Бојанић.

Прочитајте још:  Амерички сан: Исцепати Србију па јој „понудити“ оно што јој припада



Према наводима тужилаштва, возио је брзином већом од 81 километар на сат.

Митровић је побегао са места несреће, а у полицију га је одвео његов отац Жељко Митровић.

Александар Митровић је оптужен да је 18. јула 2013. године прекорачивши брзину кретања на пешачком прелазу у Устаничкој улици својим возилом ударио Бојанићеву која је прелазила улицу на црвено светло.

Он се у том делу пута кретао где је брзина ограницена на 50 км/час, кретао брзином од 80 км/час, сматра тужилаштво.

Потом је без заустављања наставио вожњу и оставио повређену девојку, а према писању медија, а касније је отишао са оцем да се преда полицији.

Танјуг



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *