Фараон из Лесковца даје 4 милиона за клозете: Пропало свечано отварање ВЦ јер нема понуђача!

Горан Цветановић

Пех: Горан Цветановић огласио прикупљање понуда за набавку нужника, али је сад све обустављено, па неће ускоро помпезно пуштати у рад WЦ као што је то чинио на гробљу

Градоначелнику Лесковца Горану Цветановићу никако се не да да свечано отвори још један јавни тоалет, и то овај пут сачињен „по свим светским стандардима“.

Иако даје четири милиона динара грађана Лесковца за WЦ, нико није доставио понуду за тај посао, па Фараон, како је челник Лесковца постао познат, мора још да чека на ново позирање пред камерама у јавном тоалету.

Биће изграђенЦветановић је, преко Јавног предузећа „Урбанизам и изградња Лесковац“, решио да набави још један WЦ за суграђане. Јавни позив за подношење понуда за „набавку и монтажу типског јавног тоалета са прикључењем на инфраструктуру“ објављен је минулог децембра.

Иако је процењена вредност јавне набавке четири милиона динара без ПДВ (што је са ПДВ 4,8 милиона динара по џепу грађана Лесковца), за ту позамашну суму намењену за WЦ није „конкурисао“ ниједан понуђач и тиме је онемогућено Цветановићу да још једном помпезно отвори нужник. Зато је почетком јануара објављено да се поступак обуставља.

Цветановић, ипак, не одустаје и за Kурир каже да ће јавни тоалет бити изграђен, као и да је одлука о томе донета након спроведене анкете на којој се већина Лесковчана изјаснила да постоји потреба за нужником.

– И само руководство је свесно да је то реална потреба града. ЈП „Урбанизам и изградња“ је, након израде идејног решења, разрадило и предлог изградње јавног тоалета уместо набавке готовог монтажног производа, као економичнију варијанту. Сума коју сте навели добијена је на основу тржишних вредности монтажних објеката (тоалета) и за исту смо могли набавити један монтажни, а заправо ћемо за исту изградити два – каже Цветановић.

Нема их довољноОн појашњава да јавни тоалет неће бити обичан, већ по „свим светским стандардима“, па ће бити доступан и особама са посебним потребама. – Биће изведени радови на изградњи два објекта јавног тоалета са по две јединице и техничком просторијом, оба прилагођена и особама са посебним потребама, комплетно опремљеним неопходним санитарним уређајима – каже Цветановић и додаје да у Лесковцу постоје свега два јавна тоалета, која су једном таквом граду недовољна.

Подсетимо, Цветановић се „прославио“ 2015, када је на Светоилијском гробљу одржао конференцију за новинаре поводом свечаног пуштања у рад новог тоалета поред капеле на гробљу и асфалтирања 250 метара стаза између гробова. – Страшно је, али гробље заузима све присутније место у нашим животима – рекао је тада Цветановић, о чему се и данас прича.

Занимљиво

ЗА НУЖНИK ВИШЕ ПАРА НЕГО ЗА НАТАШУ И ЖЕЉKА ЗАЈЕДНО

Истовремено док се тражио понуђач за јавни WЦ, Цветановић је Жељку Васићу платио 2.130.739 динара са ПДВ за наступ на главном лесковачком тргу за дочек Нове године. Потом је спроведена јавна набавка мале вредности за наступ Наташе Беквалац, с којом су Лесковчани дочекали Српску нову годину, процењена на 1.920.000 динара са ПДВ, а колико је у ствари динара плаћено још не знамо јер није објављено. „Сабирањем“ Васића и Беквалчеве дође се до 4.050.739, што је цена с ПДВ, док је нужник с порезом процењен на 4.800.000.

Kурир.рс/ Славица ТомчићПостави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.