Јурић објавио што нико није смео: Ако ми се нешто деси, они ће фотографије пустити у јавност!

Игор Јурић (Фото: Фејсбук)

Доказе и фотографије које поседујемо, а тичу се људи познатих јавности који злостављају децу, нису само код мене. Имају их и моја два пријатеља, и уколико ми се нешто деси, они ће их пустити у јавност – каже Игор Јурић, оснивач Фондације „Тијана Јурић“, који је недавно обелоданио да је пет моћника из Београда, Новог Сада и Суботице злостављало малолетнике.

Објава која оставља без речи, према речима Јурића, јесте „јавна тајна“ коју до сада нико није имао смелости да објави.– Знао сам да то постоји, тачније сви у друштву, па и ви, новинари, посебно знате да је то, како се популарно назива, „јавна тајна“. Први пут су нам људи који поштују рад Фондације и који нам верују доставили и одређене доказе. Kонкретно, радимо већ дуго на овоме, тешко је доћи до ових људи, тешко је доказиво све о чему причам. Људи који су укључени у борбу против трговине људима знају о чему говорим. Пријаве ћемо поднети онда када буде довољно доказа да их пошаљемо тамо где им је и место. Имамо материјал да их јавно обелоданимо, али мени то није циљ. Желим да их видим у затвору. У разговору са нашим правним тимом, сложили смо се да морамо доћи до још неколико кључних ствари. Свесно сам ово обелоданио, да ти људи знају да ми знамо за њих. Хвала и храбрим људима који много ризикују тиме што нам помажу – истиче Јурић.

Фондација „Тијана Јурић“ се од свог оснивања бори за безбедност деце, а слоган који наглашава да је то одговорност свих нас, за њу није само мртво слово на папиру.

– Искрено, страшно ми је уопште помислити да се такви људи шетају слободно, а још ми је страшније што велики број њих има одређени утицај у друштву. Са тим се треба борити, велики број људи ме охрабрује, а истовремено ми говори да се чувам. Дакле, готово сви грађани земље знају да то постоји, али такође да су ти људи опасни – додаје Јурић.

НовостиПостави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.