Митрополија отказала литију на Цетињу

1

(Фото: Sputnik / Небојша Поповић)

Митрополија црногорско-приморска СПЦ отказала је литију која је на Цетињу требало да буде одржана сутра.

Ректор Богословије Светог Петра чудотворца Цетињског и парох цетињски Гојко Перовић рекао је за Спутњик да је „свештенство замолило верни народ са Цетиња да се у литије ипак не иде, него да се одржи молебан у манастиру — без шетњи, ради умножења поверења и љубави међу грађанима Цетиња“.



Раније је било најављено да ће у четвртак бити одржана прва литија на Цетињу у знак протеста због усвајања Закона о слободи вероисповести.

Након тога се на Фејсбуку појавила фотографија с великим транспарентом на којем је писало:„На Цетиње нема шетње“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Група грађана Цетиња за данас је најавила шетњу са истом поруком, али, наводно, ни тај скуп неће бити одржан.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Митрополија отказала литију на Цетињу

  1. Јуче Амфилохијева изјава да он и његова митрополија имају највећу аутономију и самосталност (већу и од самог патријарха и београда) и да би по историјској праведности он требао да буде поглавар СПЦ, а његова митрополија главна. А данас је “отац” Гојко, по потреби Србин али у већини случајева декларисани Црногорац, отказао литију на Цетињу. Маске су пале. Амфилохије пати од истог, ако не и већег властољубља од Ђукановића и Вучића заједно и никад неће преболети што је Иринеј изабран за патријарха СПЦ уместо њега, а он се био већ навико да буде патријарх, кад је покојног патријарха Павла држао у заробљеништву и он Амфилохије вршио патријархову дужност. Сигурно Бог није дозволио да нам Амфилохије буде патријарх, јер очигледно је да је по србски народ и СПЦ много веће зло Амфилохије него недостојни Иринеј!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *