СКАНДАЛ у Јерусалиму; Макрон викао на изралеско обезбеђење: Нaпоље из француске цркве (Видео)

1

Не свиђа ми се то што се урадили испред мене! Излазите напоље!

Тим речима, љут, вичући, тражио је данас француски председник Емануел Макрон од припадника израелске службе безбедности да се сколоне и пусте га да уђе у цркву Свете Ане у Јерусалиму, која се налази у француском власништву.

– Поштујте правила која постоје вековима. Могу само да вам кажем да се она неће променити са мном. Уверавам вас у то! – ауторитавино је наставио Макрон, истакавши да нико никога није провоцирао.

Пре него што је ушао, изнервирано је додао:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Ово је Француска!




Очевици кажу да је неколико сати пре Макронове посете испред цркве дошло до инцидента када је члан израелске службе безбедности најпре ушао у цркву, па изашао, да би га, када је поново хтео да уђе, избацио један члан Макроновог обезбеђења. Обојица су се вукла за крагне.

Све је неодољиво подсећало на епизоду из 1996. године, када је тадашњи француски председник Жак Ширак одбрусио израелској служби безбедности која му није дала да се поздравља с грађанима у старом делу Јерусалима, претећи да ће да узме авион и врати се кући.

Цркву Света Ана из 1140. године Француској је поклонио османски султан Абдулмеџид 1856. године као захвалност за помоћ Наполеона Трећег Турској у Кримском рату.

Пре цркве Света Ана, Макрон је у импровизованој шетњи посетио Храм Васкресења Христовог унутар зидина Старог града Јерусалима, Јеврејски Зид плача и Храмску гору коју муслимани сматрају трећим најсветијим местом ислама.



Горан Чворовић / Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “СКАНДАЛ у Јерусалиму; Макрон викао на изралеско обезбеђење: Нaпоље из француске цркве (Видео)

  1. evropljani ne razumeju bezbednost i protokol koji ima Izrael izraelxci se svakog dana suocavaju sa opasnoscu i teroristima imaju najbolju bezbednost na svetu i bjihove sluzbe su odlizno opremljene i obucene

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *