ДЕКАДЕНТНА ЕВРОПА: У Шведској легализовали сатанисте

Да бисте званично регистровали верску организацију у Шведској, потребно је испунити неколико законских услова, као што су организовање верских служби, читање молитви итд, али и имати пристојно име које није у супротности са „обичајима и редом“, пише лист Dagen.

Према властима, сатанисти су испунили све услове и изабрали одговарајуће име – „Шведска хуманитарна заједница“. Нову легалну сатанску групу води брачни пар Ерик и Џени Хедин из Штокхолма. Сматрају се научницима из области историје и лингвистике.

Овај антихришћански покрет промовисан је у Шведској уз директну подршку организације Сатанистички храм, са седиштем у Масачусетсу, САД. Ови амерички сатанисти познати су по томе што траже да се из школа избаце молитве и традиционални верски симболи, да би уместо хришћанских увели своје молитве.Следбеници сатане, практикују ноћне обреде и жртвовање животиња, при чему покушавају да својим идејама дају «научну» основу, уз све то се вербално не одричу секуларне државе и социјалне правде.

Није изненађење да на друштвеним мрежама подржавају традиционални либерални приступ свим наводним „проблемима нашег времена“, залажући се за права ЛГБТ заједнице, заштиту животне средине, а изузетно су бучни у критици лекара-акушера који одбијају да изврше абортус.

Сатанисти такође имају акције рекламирања својих идеја, тако што бесплатно деле хигијенске производе за жене, афирмишући на тај начин пројекат под називом «Менструација са сатаном». Уза све ово, они рекламирају и нову форму феминизма – сатанистичку.

Самог сатану они јавно називају само «литералним ликом», али се истовремено (он) проглашава обрасцем за имитирање и «вечним сејачем хаоса» који тежи да освоји власт. Да би остварили ове циљеве сатанисти практикују ритуале попут оног где се «прозива Луцифер и Лилит».Упркос службеном признању сатаниста од стране државе, они још увек не добијају финансијску подршку државе и не могу да организују церемоније венчања и крштење деце. Али то је, како се сматра, само привремено.

Овакав корак неке државе је био незамислив пре само неколико деценија. Треба приметити да је 2000. године Шведска донела закон о издвајању цркве из састава државе, чиме је инициран либерални процес односа ка религиозним заједницама.

У последње време шведске власти су приступиле огољеном либерализму, региструјући мноштво сумњивих покрета и организација, што се сматра дезинтеграцијом шведске заједнице, а што се буквално и дневно продужава.

ИЗВОР: https://politus.ru/v-mire/3995-v-shvecii-legalizovany-satanisty.html

Балканска геополитикаПостави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.