Блиц: СНС више не жели Николића на челу Крагујевца

0

Радомир Николић (Фото: Танјуг)

Српска напредна странке (СНС) не жели више Радомира Николића на челу Крагујевца због ниског рејтинга код грађана и нуди му место амбасадора у Кини или Италији, што он, међутим, одбија, пише данас „Блиц“.

Лист наводи да је питање да ли ће Николић променити став када му председник Србије и владајуће странке Александар Вучић саопшти да није задовољна његовим радом, тим пре што ужива подршку свега девет одсто грађана, што је најгори резултат у локалним самоуправама у којима су напредњаци на власти.

У СНС-у сматрају да овако низак рејтинг њеног истакнутог члана угрожава улгед целокупне власти и да је зато неопходно да дође до кадровских промена.

„Како ствари стоје, и поред поритивљења Радомира Николлића и његовог оца, бившег председника Србије Томислава Николића, он највероватније неће бити кандидат за градоначелника. Анализа коју је недавно разматрао врх странке указује да има исувише негативних поена“, каже један извор „Блица“.

Он наводи да је Томиславу Николићу један Вучићев сарадник пренео да је боље да се његов син сам повуче, него да буде смењен, али да је он то одбио наводећи да га интересује само Крагујевац.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тај извор додаје да је проблем што су и сами напредњаци у Крагујевцу подељени око овог питања, па ће, како каже, „вероватно врућ кромпир у вези с кадровским решењем у граду опет да ставе у руке Вучићу“.

Блиц

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *