„Ово што ради РТС је директно подривање државе и рад против народа, и кршење Закона о јавним сервисима“

Сарадник Института за физику Слободан Првановић изјавио је да 144 потписника из академске заједнице тражило од јавног сервиса с националном френвенцијом Радио-Телевизије Србије (РТС) да промени уређивачку политика јер „сматрају да је испод сваког нивоа и да је РТС одговоран што избори неће бити легитимни“.

„Ово што ради РТС је директно подривање државе и рад против народа, и кршење Закона о јавним сервисима где стоји да су дужни истинито и потпуно да извештавају и не штитећи интерес владајуће странке“ рекао је Првановић у ТВ-емисији „Утисак недеље“.

Социолог и председник Управног одбора РТС-а Владимир Вулетић рекао је да захтеви академске заједнице увођење дебатне емисије, специјалне емисија где би се разматрале афере и да се обезбеди избалансирана заступљеност, представљају „куцање на отворена врата“.

Вулетић је рекао да на РТС никада није постојала емисија о аферама, али је оценио да није добро што РТС не отвара и не усмерава кључне теме и зато постаје све мање релевантна.

Додао је да питање уравнотеженог приступа мора да се реши, јер о томе „има много фаме“, али да се од како постоји, РТС није се променио.

Социолог Јово Бакић је рекао да је РТС „служба“ и да су њени запослени „службеници грађана који издвајају новац за њихово функционисање“, али „јасно је да они нису службеници јавности, него раде у корист Српске напредне странке, која није ни српска ни напредна, већ наопака дружина која је узурпирала власт и ту јавну службу“.Бакић је у „Утиску недеље“ истакао да нема веће афере од пада војног хеликоптера 2015. године, када је тадашњи председник владе Александар Вучић рекао да „не да“ двојицу министара Златибора Лончара и Братислава Гашића.

Бакић сматра да је велики проблем што јавна служба „није проблематизовала његову узурпацију судске власти“, јер је рекао да „не да“ судијама да раде свој посао.

Он је додао да председник Управног одбора РТС-а Владимир Вулетић није „права адреса“ за ову тему, већ би то требало да буде директор РТС-а Драган Бујошевић или уредник информативног програма Нанад Љ. Стефановић.

Бета1 Коментар

  1. Да су,еким чудом, на власти ови из Покрета против Србије, поменути антисрбски „Отисак“ толико би хвалио Телевизију Србије да би се, кад престане „отискивање“, и сами стидели онога што су „социлогисали“, као, на пример, овај јово бакић.
    РТС већ подуго саботира србску ствар.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.