Брутални обрачун на улицама Париза: Полицајци се сукобили са ватрогасцима (Видео)

Француска у хаосу (Фото: AP Photo / Daniel Cole)

Професионални ватрогасци Француске сукобили су се синоћ са полицијом на улицама Париза. У бруталном обрачуну, не очекујући отпор колега ватрогасаца, полиција је употребила димне бомбе и водене топове.

Неколико хиљада ватрогасаца протестовало је због недостатка људи у служби, реформе пензионог система и недостатка признања за њихов рад, укључујући премије за ризик које се не подударају са онима које добијају полицајци.Француска полиција је покушала да металним баријерама заустави штајкаче.

​Затим је је више пута употребила димне бомбе и водене топове како би се ватрогасци разишли. Ни то није уродило плодом, дошло је до директног сукоба.

У једном тренутку се неколико ватрогасаца симболично запалило у знак протеста због владине пензионе реформе.Професионални ватрогасци чине само 16 одсто од 247.000 ватрогасаца у Француској, а остатак службе попуњавају добровољци и војно особље.

Био је то други протест професионалних ватрогасаца у последња четири месеца, штрајкачки покрет формиран је у јуну 2019. године након што су најављене реформе националног пензијског система.Спутњик

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.