Дисциплински поступак због цртања тробојке на часу

0

(Фото: фото: РТЦГ)

Директор ОШ Југославија у Бару Биљана Вукмановић казала је за РТЦГ да је покренула дисциплински поступак против учитељице те школе Раде Вишњић, која је ученицима на часу задала да цртају тробојку.

“У вези с наведеним случајем одмах су по сазнању предузете мјере из надлежности директора и покренут је дисциплински поступак. Наша школа није мјесто у коме ће се демонстрирати отворено или прикривено политичко дјеловање, већ пријатно и безбједно мјесто за све ђаке”, казала је Вукмановићева за РТЦГ.




Она је истакла да су сви запослени у настави у “обавези да професионално раде свој посао у интересу ученика, а у складу са законским одредбама, подзаконским актима и предметним планом и програмом, што је њихов задатак и приоритет, као и заштита дјеце од сваког облика недозвољених и непримјерених појединачних утицаја”.

“Настављамо свој тимски рад у духу заједништва и подршке ученицима у свим сегментима ђеловања школе. Нећемо дозволити да изоловани случај баци сјенку на досадашње али и будуће прегалаштво колектива ОШ Југославија како би се ученицима обезбиједили услови за квалитетан и угодан боравак у школи”, казала је директор ОШ Југославија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

РТЦГ



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *