Авио-компаније обустављају летове за Кину, Русија прекинула железнички саобраћај

0

Светске авио-компаније настављају да обустављају или ограничавају саобраћај са Кином, а међу последњима који су то учинили је и “Ер Франс”, који је смањио број летова за Кину. Русија прекинула железнички саобраћај са Кином.

У компанији “Ер Франс” су навели да је смањена потражња, па ће од сада дневно имати само један лет за Пекинг и један за Шангај.

Немачка “Луфтханса” отказала је све летове у Кину до 9. фебруара, потврдила је портпаролка компаније у Франкфурту. Додала је како се те мере примењују и на њихове огранке у Швајцарској и Аустрији.

Компанија “Америкен eрлајнс” други је амерички авио-превозник који је обуставио део летова за Кину због коронавируса.

Отказали су линију Лос Анђелес – Шангај као и Лос Анђелес – Пекинг и то до 27. марта. Наведено је да то раде због смањења потражње за тим летовима, јавља Си-Ен-Ен.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Авио-компанија “Бритиш eрвејз” такође је обуставила све директне летове из Кине и у ту земљу због ширења коронавируса.

Како преноси Би-Би-Си, одлуку је донело британско министарство спољних послова и саветовали су свим путницима да одгоде сва битна путовања у Кину.

Русија прекинула железнички саобраћај са Кином

Русија је прекинула железнички саобраћај са Кином, осим воза на релацији Москва–Пекинг како би спречила ширење новог коронавируса, саопштила је потпредседница руске владе Татијана Голикова.

“Од поноћи прекидамо железнички саобраћај са Кином. Једино ће саобраћати возови на линији Москва–Пекинг и Пекинг–Москва”, саопштила је Голикована конференцији за штампу, пренела је агенција Тас.

Голикова је додала да ће Русија до петка донети одлуку о ваздушном саобраћају са Кином.

Прочитајте још:  Русија протерала заменика амбасадора САД

Од коронавируса у Кини су умрле 132 особе, а заражено је готово 6.000 људи. Потврђено је 47 случајева заразе у 16 других земаља укључујући Тајланд, Француску, САД и Аустралију. Смртних случајева изван Кине засад нема.

РТС/ТАНЈУГ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *