Идејни творац „брегзита“ најављује које ће три земље следеће напустити ЕУ (Видео)

1

Најџел Фараж (Фото: AP Photo / Kirsty Wigglesworth)

Говорећи у Европском парламенту у среду, Најџел Фараж, лидер странке Брегзит, рекао је да ако „брегзит“ упола успе, „ова институција неће бити овде у року од десет година“.

Фараж је рекао да ће наставити кампању против ЕУ широм Европе у наредним месецима и годинама.

Он предвиђа да би Италија, Данска и Пољска могле да оду, уз објашњење:

„Оне су међу првима“.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Начин на који су из ЕУ вређали Пољаке вероватно је више него што они могу да поднесу. Анкета у Пољској прошле године први пут је показала да Пољаци верују да ЕУ има негативан утицај на њихов живот“, објаснио је Фараж.

У разговору за магазин ЕУ Парламента, Фараж је предвидео да ће се ЕУ распасти за десет година због сеизмичког утицаја „брегзита“.

Фараж, чија је странка на последњим европским изборима освојила 29 мандата, верује да ће се одлазак Велике Британије показати као „ударни чекић“ за ЕУ, уз оцену да је то „добра ствар“.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Идејни творац „брегзита“ најављује које ће три земље следеће напустити ЕУ (Видео)

  1. Све је то обичан циркус! Британија фактички никад није ни била у ЕУ у правом смислу речи (осим царине), иако је једна од оснивача те накарадне творевине. Шта је ЕУ лоше урадила Пољацима? Овај Енглез зна да држи говоре, али једно су говори а друго фактичко стање ствари. И Амфилохијев отац Гојко држи одличне говоре где год се појави, али џабе кад то није суштина. Поента је да УК никад не би изашло из ЕУ да то није у интересу моћника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *