Странкама скоро 70 милиона динара из буџета Београда

0
Скупштина Србије

Скупштина Србије (Фото: В. Веизовић)

Град Београд предвидео је скоро 70 милиона динара за финансирање рада странака и других политичких субјеката у буџету за 2020. годину.

„Средства у износу 68.526.232 динара користиће се за финансирање редовног рада политичких субјеката”, наводи се у градском буџету.

Овај новац потиче из буџетске ставке која се односи на дотације невладиним организацијама, за шта је укупно опредељен 101 милион динара у 2020. години, наводи се у делу буџета у ком се наводе средства којима ће располагати Секретаријат за финансије.



Ово значи да ће највећи део новца по тој ставци отићи политичким субјектима, а другим невладиним организацијама остаће тачно 32,6 милиона динара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према Закону о финансирању политичких активности, политичким субјектима чији су кандидати изабрани за народне посланике, посланике, односно одборнике следује новац у износу од 0,105 одсто пореских прихода буџета Србије, аутономне покрајине, односно у овом случају локалне самоуправе.

Они ће тај новац поделити сразмерно броју гласова који су добили, на начин који је прописан истим законом.

Нова економија



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *