Заштитите се од прехладе и вируса: Савети како да зимску сезону проведете “здрави као дрен”

0

(Фото: Depositphotos)

Промена годишњег доба често је узрок ослабљеног имунитета. Због тога је у ово доба године неопходно да поведемо више рачуна о здрављу, како се не бисмо прехладили или “закачили” вирусну инфекцију.

Уколико се примењују ови савети, повећавају се шансе да зимску сезону проведете “здрави као дрен”.

Парадајз

Једите чорбу или пијте сок од парадајза, јер је ликопен, присутан у овом поврћу, снажан антиоксиданс.

Чај од камилице

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према једном истраживању, људи који су пили пет шољица овог напитка дневно повећали су ниво полифенола, од којих су поједини повезани са појачаном антибактеријском активношћу.

Сан

Ноћу спавајте од седам до осам сати без прекида и лежите пре поноћи. Истраживања су показала да тело доживљава премало сна исто као и снажан стрес.

Спорт

Редовно вежбајте, бавите се оном врстом спорта која вам највише одговара, јер што сте физички активнији, то вам је имунитет бољи.

Сурутка

Обилује амино – киселином по имену цистеин, која се у организму претвара у глутатион. Он је снажан антиоксиданс, који јача отпорност тела на бактерије и вирусе. Сурутка такође побољшава функцију јетре, снижава притисак и повећава ниво серотонина у мозгу.

Омега 3

Уносите храну богату влакнима и омега 3 масним киселинама, попут лососа, орашастих плодова, семенки лана и чије, као и што више сезонског воћа и поврћa.

Специјални додатак Доктор у кући – А. В

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *