Прота Александр Шаргунов: Врши се „црно посвећење“ народа

1

(Фото: Пиксибај)

Протојереј Александр Шергунов : Лудило нашег времена се никако не може поредити са лудилом епохе Совјетског Савеза, изјавио је познати московски пастир протојереј Александр Шергунов. Према његовим речима, сада као да се врши „црно просвећивање“ народа, саопштава „Агенција националних новости“…

„Данашње лудило се заиста не може поредити са оним које је било тада. Оно постаје карактеристика нашег живота – свакакво вештичарење, гатање, реклама са голотињама на улицама, на телевизији. У школама влада разврат који је тесно повезан са окултизмом. Врши се некакво „црно просвећивање“ народа, почињући од мале деце – изјавио је настојник московског храма светог Николе на Пижима, протојереј Александар Шаргунов.

Према мишљењу свештеника, ово лудило ће довести до још страшнијег рата против Православља, oд оног које је било у ХХ веку у Совјетском Савезу. Он је рекао да у свету, у коме грех постаје норма, треба као што је дато у посланици апостола Павла Јеврејима: „да се чак до крви морамо борити против греха“.

„Не бојте се зла у данашњем свету“, рекао је протојереј Александар. „Тако је написано, тако је допуштено злу да се разоткрије до краја, тако је дата ђаволу на одређено време слобода да чини зло у одступничком свету. Тако је дато и Цркви, да борећи се заједно са Господом, уђе у славу Његову и да победи непријатеље Његове“.

Свештеник је изјавио да сва историја постоји ради тога да би људи схватили како је страшно живети баз Бога. Изјавио је: „И што је ближе крај историје, то нам убедљивије лекције даје Господ. То лудило које је било током година гоњења на нашу Цркву у прошлом веку, изгледа као да нема аналога. Како су људи дошли до таквог лудила? Преко губљења Бога, преко атеизма. А отворени сатанизам који се све више и више насађује у нашем друштву, ће природно, довести до још страшнијег лудила“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  У зони специјалне операције погинуо свештеник који је боравио и на Космету

Извор: https://ruskline.ru/news_rl/2009/10/21/protoierej_aleksandr_shargunov_sovershaetsya_chernoe_posvyawenie_naroda/

Превод: Душка Здравковић, Православна породица



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Прота Александр Шаргунов: Врши се „црно посвећење“ народа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *