Ердоган: Руским колегама је упућен сигнал – не прелазите нам пут

0

Путин и Ердоган (Photo by OZAN KOSE/AFP via Getty Images)

Турски ловци Ф-16 настављају нападе на положаје сиријске војске у провинцији Идлиб као одговор на напад на припаднике Оружаних снага Турске, изјавио је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган.

„У Идлибу је погинуло четворица наших (војника), девет је рањено, њихово лечење се наставља у болницама. Као и раније, одговорили смо и увек ћемо одговарати. Сада се наши напади настављају. Одлучни смо да наставимо нашу борбу“, рекао је Ердоган новинарима.

Он је додао да су турске снаге извеле 122 артиљеријска и 100 минобацачких напада на 46 објеката сиријске војске. У нападу учествују и војни авиони Ф-16 и операција се наставља.



„Онај ко жели да провери снагу турске одлучности, схватиће своју грешку. Намеравамо да наставимо наше операције“, истакао је Ердоган.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према његовим речима, у нападу турских снага у Идлибу страдало је 30-35 сиријских војника.

Ердоган је додао да су турски министар спољних послова, министар одбране и шеф обавештајне службе у контакту са руским колегама.

„АЛИ ШТО ЈЕ ЈОШ ВАЖНИЈЕ, УКОЛИКО НЕ БУДЕМО ИМАЛИ РЕЗУЛТАТЕ, САМ ЋУ ИСПРИЧАТИ СВОМ КОЛЕГИ О ОЗБИЉНОСТИ СИТУАЦИЈЕ СА КОЈОМ СЕ СУОЧАВАМО. РУСКИМ КОЛЕГАМА ЈЕ УПУЋЕН СИГНАЛ – НЕ ПРЕЛАЗИТЕ НАМ ПУТ“, ДОДАО ЈЕ ТУРСКИ ЛИДЕР.

Раније је Министарство одбране Турске саопштило да су четири турска војника погинула, а девет је рањено у сукобима са сиријским владиним снагама у Идлибу.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *