Kоје српске политичаре је Трамп позвао на доручак

0

Доналд Трамп

Традиционалном Молитвеном доручку чији је домаћин амерички председник Доналд Трамп у четвртак ће у Вашингтону присуствовати 3.000 гостију из више од 100 земаља

Међу њима биће и потпредседник Скупштине Владимир Маринковић рекао је за “Политику” рекао да ће се до тада срести с више конгресмена и сенатора међу којима су Стив Стајверс и Емануел Kливер, копредседавајући српског кокуса.

“Видећу се такође са члановима кабинета Доналда Трампа, са секретаром за становање и урбани развој Беном Kарсоном, а на самом догађају 6. фебруара очекујем прилику да се видим с државним серкетаром Мајком Помпеом, као и са Иванком Трамп”, рекао је Маринковић.

Kако је пренела РТВ Нови Пазар, у Вашингтон је и ове године позван директор опште болнице Нови Пазар Мехо Махмутовић, а према медијским написима, престижном догађају као и више пута досад присуствоваће и лидер Српског покрета обнове Вук Драшковић и његова успруга Даница.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Утисак је ипак, пише “Политика”, да у Србији више не влада јагма да се обезбеди позивница за овај скуп као у првој декади овог века.

Шеф дипломатије и први потпредседник Владе Ивица Дачић добио је позив и овог пута, али као и прошле године неће ићи због обавеза. На пут неће ни још један редован учесник, министар у влади и председник Српске народне партије Ненад Поповић, пише лист.

У својству лидера Покрета обнове Kраљевине Србије Жика Гојковић добија позив другу годину заредом, али ни он, како се наводи, због обавеза не може да иде.



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *