Најстарији француски градоначелник у 98. години у трци за нови мандат

0

Марсел Бертом (фото: GEORGES GOBET /AFP)

Најстарији француски градоначелник, који има 97 година, најавио је да ће затражити нови мандат на изборима у марту, објавио је француски ТВ канал ФрансИнфо.

“Још има ствари које морам да урадим”, казао је у изјави за овај ТВ канал Марсел Бертом, градоначелник градића Сент Серин сур л’Исл, који ту дужност обавља од 1971. године.

“Још је нових изазова преда мном које треба преузети”, додао је.

Бертом је 2014. изабран на градоначелничку дужност без противкандидата, оставши на челној позицији у градићу који се налази близу Бордоа и има 3.160 становника.

Али на локалним изборима у марту двојица припадника његовог левог политичког крила планирају да се кандидују против њега, пренео је ФрансИнфо.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Садашњи градоначелник са индигнацијом одбија било какву могућност да његове године могу бити језичак на ваги за другу страну: “Можете бити изванредан човек са 98 година, а има других који могу бити будале са 20”, тврди времешни градоначелник.

Локални избори у Француској одржаће се 15. и 22. марта.

Странка центра председника Емануела Макрона нада се да ће остварити успех на локалним изборима први пут након оснивања 2016. године, али се чини да јој то неће поћи за руком, посебно у већим градовима.

Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *